in

Το Jack Russell Terrier, τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το αξιολάτρευτο σκυλί

Το Jack Russell Terrier είναι μια μικρή μπάλα ενέργειας που σπέρνει χαρά παντού στο πέρασμά της! Αν ερωτεύτηκες το αγγελικό του πρόσωπο και υιοθετήσεις ένα, δεν θα βαρεθείς! Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό το αξιολάτρευτο σκυλάκι.

Αυτή η φυλή ανήκει στην ομάδα 3 “Terriers”, ενότητα 2 “Small Terriers”, στον αριθμό 345 (FCI).

1. Η μικρή ιστορία

Ο Τζακ Ράσελ κατάγεται από Βρετανία. Το όνομά του προέρχεται από αυτό του πάστορα που ανέπτυξε τη φυλή τον 19ο αιώνα: του αιδεσιμότατου John Russell. Στον αγγλοσαξονικό κόσμο, το “Jack” είναι υποκοριστικό του “John”. Οι Άγγλοι ήταν πάντα πολύ λογικοί…

Αυτός ο εκκλησιαστής χρειαζόταν ένα σκυλί για να κυνηγήσει μικρά θηράματα. Χρειαζόταν λοιπόν ένα γρήγορο σκυλάκι ικανό να απομακρύνει τα ζώα από τα λαγούμια τους. Με τα χρόνια, ανέπτυξε δύο πολύ παρόμοιες ράτσες: το Πάρσον Ράσελ Τεριέ και το Τζακ Ράσελ Τεριέ. Η κύρια διαφορά έγκειται στο μέγεθός τους: το Jack Russell είναι μικρότερο και πιο λεπτό.

Τζακ Ράσελ
Συντελεστές: Jacob Curtis / Unsplash

2. Ζώο με κοντά πόδια αλλά εύρωστο

Ο Τζακ Ράσελ έχει σώμα επιμήκης που χωράει σε ένα ορθογώνιο. Είναι ένα μικρός μέγεθος 25 έως 30 cm στο ακρώμιο για βάρος 5-6 kg. Είναι ένα ζώο μάλλον κοντόποδα, του μέλη δεν είναι πολύ μακριές, αλλά είναι καλά μυώδεις.

ο cou είναι δυνατό και καλά τραβηγμένο. Συνεχίζει με α απο δεξιά και α ηνίο στερεός. Εκεί στήθος, από την άλλη πλευρά, είναι αρκετά υψηλό. Ο παϊδάκια είναι κυρτά και ελαφρώς πεπλατυσμένα για μεγαλύτερη ευκολία κατά την κίνηση. Τελειώνουμε με το Ουρά που μπορεί να είναι πλήρης ή συντομευμένη. Αλλά όταν κοντύνει, πρέπει να φτάσει ακόμα στο ύψος του αυτιού.

3. Ένα πρόσωπο αγγέλου

Αυτό το σκυλάκι έχει μικρά αμυγδαλωτά μάτια που θα κάνει περισσότερες από μία ρωγμές! Το σκούρο χρώμα τους δίνει μια οδυνηρή εμφάνιση στην οποία μπορείτε γρήγορα να χαθείτε! Καλύπτονται με βλέφαρα με χρωματισμένες άκρες που εντείνει ακόμη περισσότερο την ακαταμάχητη όψη του.

Ses αυτιά σε κουμπί, ή κρεμώντας, είναι εξοπλισμένα με μεγάλη κινητικότητα. Αυτήν ρύγχος τελειώνει με μια ωραία μαύρη τρούφα. Γενικά, το κρανίο είναι μάλλον επίπεδο, το στοπ ελαφρώς έντονο και το μέτωπο ελαφρώς μακρύτερο από το ρύγχος.

Το επίπεδο των παλτό, υπάρχουν 3 διαφορετικές ποικιλίες: μία με λείες τρίχες, μία με τραχιές τρίχες και μία με σκληρές τρίχες (γνωστή ως «σιδερένιο σύρμα»). Το λευκό πρέπει να παραμείνει το κύριο χρώμα. Ωστόσο, είναι διάστικτη με μαύρες ή/και μαύρες κηλίδες.

Τζακ Ράσελ
Συντελεστές: PetraSolajova / Pixabay

4. Ζωηρή σύντροφος!

Είναι ένα πολύ δραστήριο ζώο, γεμάτο ζωντάνια και τόνος! Μπορεί το μέγεθός του να φαίνεται κατάλληλο για ζωή στην πόλη, αλλά αυτό δεν συμβαίνει με το δυναμικό ταμπεραμέντο του. Μπορεί ακόμα να προσαρμοστεί σε όλα τα περιβάλλοντα, αλλά δεν πρέπει να τσιγκουνευτείτε τις βόλτες. Αυτή η μπάλα ενέργειας πρέπει να ξοδευτεί!

Επιπλέον, είναι ένα σκυλάκι που έχει πολλή προσωπικότητα. Τα ζωηρά, άγρυπνα μάτια του του δίνουν μια φλογερή έκφραση. Είναι επίσης πολύ έξυπνος και με αυτοπεποίθηση. Η γλυκιά, φιλική και παιχνιδιάρικη πλευρά του θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Στο τέλος θα θυμόμαστε ότι είναι ένας εξαιρετικός σύντροφος για όλη την οικογένεια!

5. Ένας εξαιρετικός κυνηγός

Το Jack Russell επιλέχθηκε για τις κυνηγετικές του ικανότητες. Η εύπλαστη και ελαστική του εμφάνιση του δίνει εξαιρετική ευκινησία. Δεν είναι πολύ μεγάλος, αλλά δικός του σαγόνι είναι πλατιά, η οδοντοφυΐα του δυνατή και η καλά ανεπτυγμένους μύες.

Ανθεκτικό, τολμηρό και ατρόμητο, βιάζεται να κυνηγήσει το θήραμά του και δεν το χάνει. Αυτό αρπακτικό δεν έχει κανένα πρόβλημα να βουτήξει υπόγεια για να απομακρύνει μικρά ζώα από τη φωλιά τους. Οι αλεπούδες, οι νυφίτσες, οι ασβοί και τα κοίτα πρέπει να προσέχουν!

Τζακ Ράσελ
Συντελεστές: geforene_wand / Pixabay

6. Προσιτή συντήρηση και τιμή

Πρόκειται για ένα ρουστίκ σκυλί που δεν χρειάζεται ειδική συντήρηση. Ο βασική φροντίδα θα είναι επαρκής (τακτικές πινελιές και λουτρά, βούρτσισμα δοντιών, απολέπιση, συντήρηση νυχιών κ.λπ.). Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί μετά τις βόλτες στο δάσος, από το οποίο κινδυνεύει να επιστρέψει αρκετά βρώμικο. Όσον αφορά την τιμή αγοράς, ποικίλλει μεταξύ τους 400 και 1300 ευρώ γενικά.

7. Η υγεία του Τζακ Ράσελ

Είναι ζώο εύρωστος. Γενικά, είναι καλά στην υγεία του. Το προσδόκιμο ζωής του είναι περίπου 13 έως 16 ετών.

Είναι όμως προδιάθεση για ορισμένες ασθένειες : νευρολογικά προβλήματα (π. : πρωτοπαθές εξάρθρημα φακού και γλαύκωμαέκτοπη βλεφαρίδα, εντρόπιο), ανοσοποιητικό (π.χ. αγγειίτιδα, σοβαρή συνδυασμένη ανοσοανεπάρκεια), διαταραχές πήξης (π.χ. ανεπάρκεια παράγοντα Χ)

Τζακ Ράσελ
Συντελεστές: Hansaldenhoven/Pixabay

Θα σας αρέσει επίσης:

West Highland White Terrier: τα απαραίτητα που πρέπει να ξέρετε για αυτό το μικρό ράκος!

Γιορκσάιρ τεριέ: τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον περιπετειώδη σκύλο!

Shih Tzu: τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον γοητευτικό σκύλο

Written by admin

Λουρί και κολάρο για σκύλους: πώς να επιλέξετε;

Τα σκυλιά δεν συμπαθούν τους ανθρώπους που είναι κακοί με τους ιδιοκτήτες τους