in

Το Leonberger, ένα σκυλί με το παρατσούκλι του ευγενικού γίγαντα

Το βάδισμά του που μοιάζει με λιοντάρι κάνει το Leonberger ένα πολύ μεγαλοπρεπές σκυλί. Πολύ ισορροπημένο, είναι ένας σκύλος που προσαρμόζεται σε όλους τους τρόπους ζωής. Πολύ κοντά στον αφέντη του, θα του προσφέρει αληθινή και αστείρευτη αγάπη. Το Leonberg είναι επίσης ένα θαρραλέο, ευγενικό και έξυπνο ζώο. Επομένως, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό θα ανταποκριθεί από κάθε άποψη σε αυτό που ψάχνετε σε ένα σκυλάκι για την οικογένειά σας.

Η μικρή ιστορία του Leonberger

Σκύλος Leonberger που στέκεται
Συντελεστές: AngelaBuserPhoto / iStock

Γερμανικής προέλευσης, το Leonberg ή επίσης ονομάζεται Leonberger φέρει απλώς το όνομα της γερμανικής πόλης όπου γεννήθηκε. Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες αρχαίες φυλές, η πραγματική προέλευσή της παραμένει ασαφής. Ωστόσο, θα ήταν το καρπός διαφόρων διασταυρώσεων, ιδίως με το Landseerο Νέα Γηο St-Bernard και το βουνό των Πυρηναίων. Είναι ο Heinrich Essig, δημοτικός σύμβουλος της πόλης Leonberg που λέγεται ότι γέννησε τη ράτσα. Στόχος του ήταν να δημιουργήσει έναν σκύλο τύπου leonine. Αυτό σημαίνει ότι η σωματική διάπλαση του σκύλου έπρεπε μοιάζουν με το λιοντάρι, γιατί το ζώο είναι το έμβλημα της πόλης. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το 1895 για να δούμε το πρώτο πρότυπο της φυλής Leonberger. Σήμερα, παρά το επιβλητικό του μέγεθος, αυτό το σκυλί-λιοντάρι είναι αναπόσπαστο μέρος των οικογενειών που το υιοθετούν για την καλοσύνη και την πίστη του.

Ένα μεγαλοπρεπές σκυλί

Ξαπλωμένο πορτρέτο ενός σκύλου Leonberger
Πιστώσεις: fotojagodka / iStock

Το Leonberger είναι ένα εντυπωσιακό σκυλί λόγω του μάλλον επιβλητικού μεγέθους του. Η κατασκευή του Leonberger είναι στιβαρή και με καλές αναλογίες, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα κομψό. Τα μαλλιά του είναι μακριά και ίσια. Τα παλτά που γίνονται αποδεκτά από το πρότυπο της φυλής είναι τα ανοιχτό ελαφάκι, κόκκινο ελαφάκι, σκούρο ελαφάκι, άμμος και όλες οι αποχρώσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω. Μια μαύρη μάσκα είναι επίσης επιθυμητή, ωστόσο αυτό το χρώμα δεν πρέπει να κυριαρχεί. Τα αυτιά του είναι μεσαίου μεγέθους και πεσμένα, τα μάτια του είναι επίσης μεσαίου μεγέθους και κυμαίνονται από ανοιχτό καφέ έως σκούρο καφέ. Η ουρά του είναι πολύ χοντρή και μεταφέρεται πεσμένη ή ίσια όταν ο σκύλος είναι δραστήριος. Το βάρος του κυμαίνεται μεταξύ 60 και 80 κιλά για τα αρσενικά και 55 με 70 κιλά για τα θηλυκά. Το μέγεθός του είναι μεταξύ 72 και 80 cm για τα αρσενικά και μεταξύ 65 και 75 cm για τα θηλυκά.

Το Leonberger, ένα σκυλί με ολυμπιακή ηρεμία

Σκύλος Leonberger που παίζει έξω με ένα παιδί
Πιστώσεις: lolostock / iStock

Όπως ο ξάδερφός του στη Νέα Γη, το Leonberger είναι ένα πολύ ήρεμο και ευγενικό σκυλί. Αν και εντυπωσιακό την πρώτη φορά που τον συναντάς, γρήγορα συνειδητοποιείς ότι το παρατσούκλι του θα μπορούσε στην πραγματικότητα να ήταν «μεγάλο αρκουδάκι». Είναι το τέλειος οικογενειακός σκύλος, καθώς του αρέσει να παίζει με τα παιδιά και μάλιστα μπορεί να είναι πολύ προστατευτικός απέναντί ​​τους. Πολύ πιστός στον αφέντη του, μερικές φορές χρησιμοποιείται ως σκύλος διάσωσης. Ο Leonberger είναι ένας ισορροπημένος, έξυπνος και θαρραλέος σκύλος, κάτι που τον κάνει πολύ ευχάριστο στην εκπαίδευση. Το Leonberger μπορεί να διαχειριστεί τη ζωή σε διαμέρισμα, αλλά αυτό είναι αποθαρρύνονται έντονα. Πράγματι, ενόψει του μεγάλο μέγεθοςείναι ένα σκύλος που χρειάζεται χώρο. Οι καθημερινές βόλτες είναι επίσης απαραίτητες για αυτόν τον σκύλο που χρειάζεται να ασκείται. Αυτά όμως δεν πρέπει να είναι πολύ έντονα για να μην κουράζουν τις αρθρώσεις του.

Πόσο κοστίζει η υιοθεσία αυτής της ράτσας σκύλου;

Το Leonberger είναι μια ράτσα σκύλων αρκετά ακριβό αφού η τιμή αγοράς του είναι μεταξύ 1200€ και 1400€. Ωστόσο, έχετε κατά νου ότι αυτή η τιμή μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον εκτροφέα του σκύλου σας. Μπορεί επίσης να ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία στην οποία υιοθετείτε τον σκύλο σας ή αν είναι αρσενικό ή θηλυκό.

Written by admin

Τι θα λέγατε να υιοθετήσετε έναν σκύλο εργαστηρίου;

Ο σκύλος μου με ακολουθεί στο σπίτι