in

Το Samoyed, ένα μεγάλο αρκουδάκι που έρχεται κατευθείαν από τον Άπω Βορρά

Με την άψογη γούνα και το μοναδικό του χαμόγελο, το Samoyed είναι ενσαρκωμένο τόσο με ενέργεια όσο και κομψότητα. Εξάλλου, όλο και περισσότεροι από εσάς πέφτετε σε αυτή τη γούνα και καταλαβαίνουμε γιατί!

Ποια είναι η προέλευση των Samoyed; Η μικρή ιστορία…

σκύλος samoyed
Πιστώσεις: PIUPIU-PICS / iStock

Το Samoyed είναι ένα πρωτόγονο σκυλίδηλαδή ότι δεν έχει υποστεί ποτέ διασταύρωση με άλλες ράτσες σκύλων. Είναι εγγενές στη Σιβηρία και τη βόρεια Ρωσία και προέρχεται ακριβέστερα από τις ομώνυμες φυλές που υπάρχουν στον Άπω Βορρά. Αυτές οι φυλές χρησιμοποιούσαν τους Samoyed να κυνηγούν, να τραβούν τα έλκηθρά τους, αλλά και σαν βοσκός για κοπάδια ταράνδων! Σήμερα, το Samoyed αρέσει εξίσου στον καναπέ σου, αλλά φυσικά πρέπει να το αφήσεις να τρέχει.

Το Samoyed, μια μεγάλη άψογη μπάλα μαλλιών

σκύλος samoyed
Συντελεστές: Rem Rassat / Unsplash

Η σωματική διάπλαση των Samoyed είναι πολύ αναγνωρίσιμη. Τα άψογα μακριά μαλλιά της δίνουν ένα απολύτως ακαταμάχητο «fluffy» αποτέλεσμα. Έχει μικρά, ίσια, τριγωνικά αυτιά και φουσκωτή, κυρτή ουρά. Ένας μεσαίου μεγέθους σκύλος, το Samoyed είναι τύπου Spitz και έχει ύψος μεταξύ 48 και 53 cm στο ακρώμιο. Όσον αφορά το βάρος, ένα θηλυκό μπορεί να ζυγίζει από 15 έως 22 κιλά, ενώ ένα αρσενικό ζυγίζει γενικά από 20 έως 30 κιλά. Μια άλλη χαρακτηριστική λεπτομέρεια αυτού του πανέμορφου λευκού σκύλου: η θέση της γωνίας των χειλιών του που δίνει την εντύπωση ότι χαμογελάει όλη την ώρα!

Ένας σπορ σκύλος και πολύ κοντά στο αφεντικό του

σκύλος σαμογιέντ δίπλα στη θάλασσα
Πιστώσεις: infinityyy / iStock

Το Samoyed είναι ένας εξαιρετικά αγαπητός και μάλλον εύκολος σκύλος. Ωστόσο, όπως όλα τα σκυλιά, έχει μερικές απαιτήσεις: χρειάζεται πολλή στοργή και παιχνίδι. Είναι επίσης ένα απίστευτο σκυλί με παιδιά, γιατί ξέρει να είναι ευγενικό και υπομονετικό ενώ είναι πολύ παιχνιδιάρικο. Το Samoyed είναι επίσης ένα πολύ αθλητικό σκυλί. Αρχικά ήταν σκύλος έλκηθρου, έχει πολύ μεγάλη ανάγκη να ασκήσει τον εαυτό του. Πολύ κοντά στο αφεντικό του, πιστό και πιστό, το Samoyed είναι ένα πολύ κοινωνικό σκυλί με τα συγγενή του και άλλα ζώα, αν έχει συνηθίσει να είναι κοντά τους στη νεαρή του ηλικία.

Το Samoyed, ένα αρκετά ομιλητικό πρωτόγονο σκυλί

κουτάβι samoyed
Συντελεστές: Φωτογραφία από τον Adri / iStock

Αν έπρεπε να βρούμε ένα ελάττωμα στο Samoyed είναι ότι είναι ένας μεγάλος ομιλητής. Πράγματι, του αρέσει να γαβγίζει για οτιδήποτε και για όλα. Ακόμα κι αν εκτιμά να έχει τις δικές του μικρές στιγμές, Είναι ένας σκύλος που δεν ανέχεται πολύ καλά τη μοναξιά. και ποιος κινδυνεύει να σε ξαναστολίσει αν βαριέται πολύ… Πρωτόγονος σκύλος, έχει τον μικρό του χαρακτήρα και δεν είναι πάντα πολύ συνεργάσιμος κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του. Θα πρέπει επομένως να υιοθετηθεί από κάποιον που γνωρίζει καλά τη φυλή και έχει μια σιδερογροθιά σε ένα βελούδινο γάντι. Εάν είναι δυνατόν, κάντε μαθήματα με έναν ειδικό εκπαίδευσης σκύλων.

Ποια είναι η μέση τιμή για ένα Samoyed;

πορτρέτο σκύλου samoyed
Credits: InnaVlasova / iStock

Όπως όλα τα γενεαλογικά σκυλιά, το Samoyed έχει αρκετά υψηλό κόστος. Έτσι, αν θέλετε να υιοθετήσετε ένα Samoyed, θα πρέπει να πληρώσετε μεταξύ 900€ και 1300€ ανάλογα με τον εκτροφέα.

Το Samoyed σίγουρα τα έχει όλα, και είναι πολύ λίγες οι πιθανότητες να αντισταθείς στο πλατύ χαμόγελό του και την ονειρική γούνα του!

Written by admin

Η συμβίωση του σκύλου και των παιδιών: 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Πώς να διοχετεύσετε έναν σκύλο που καταστρέφει αντικείμενα;