in

Το Skye Terrier, ένα μικρό σκυλί κατευθείαν από το αρχιπέλαγος των Εβρίδων

Με καταγωγή από τη Σκωτία, το Skye Terrier μοιάζει με τον ξάδερφό του το Cairn Terrier με τη μορφολογία ενός σκύλου τύπου basset. Ένα κοινωνικό αλλά επίμονο σκυλάκι, το Skye Terrier είναι ένας υπέροχος σκύλος συντροφιάς που σίγουρα θα κάνει την οικογένειά σας ευτυχισμένη. Πιστός, είναι πολύ δεμένος με τον αφέντη του και μόνο θα τον υπακούει!

Η μικρή ιστορία του Skye Terrier

Σκύλος White Skye Terrier στο γρασίδι
Πιστώσεις: DevidDO / iStock

Το Skye είναι ένα νησί της Σκωτίας που αποτελεί μέρος του αρχιπελάγους των Εβρίδων. Από διασταύρωση μεταξύ κυνηγόσκυλων μπάσετ και κέλτικων τεριέ παρόν στο Isle of Skye, το Skye Terrier είναι μια από τις παλαιότερες ράτσες που προέρχονται από τις δυτικές ακτές αυτής της χώρας. Για πολλούς αιώνες, χρησιμοποιήθηκε για την προστασία των σπιτιών και των αγροκτημάτων από αρουραίους, ασβούς και ακόμη και αλεπούδες. Στη συνέχεια, τον 17ο αιώνα, αυτός ο σκύλος εμφανίστηκε στη βρετανική βασιλική αυλή υπό την Ελισάβετ 1η. Αργότερα, θα είναι η βασίλισσα Βικτώρια που θα ερωτευτεί αυτό το μικρό ζώο, κάνοντάς το το σκυλί της ανώτερης μεσαίας τάξης. Εξαιρετικά δημοφιλές εκείνη την εποχή, συναντάται και σε πολλούς πολυάριθμοι πίνακες δίπλα σε μέλη της βασιλικής οικογένειας. Ωστόσο, τον 20ο αιώνα, το Skye Terrier δεν ήταν πλέον πολύ δημοφιλές και είναι εξαιρετικά σπάνιο να τα συναντήσετε στη Γαλλία!

Το Skye Terrier, ένας σκύλος διπλάσιος από όσο είναι ψηλός!

Περιποιημένος μαύρος σκύλος Skye Terrier
Πιστώσεις: volofin / iStock

Κοντά στα πόδια, το Skye Terrier είναι ένας λεγόμενος σκύλος τύπου bassetoid: ΕγώΈχω διπλάσιο μήκος από ότι είναι ψηλό! Το μέγεθός του είναι γύρω στα 25 εκατοστά στο ακρώμιο και ζυγίζει κατά μέσο όρο από 10 έως 12 κιλά. Τα μαλλιά του είναι πολύ μακριά αφού έχουν μήκος περίπου 15 εκατοστά και είναι πολύ άφθονα. Επιπλέον, έχει όμορφα κρόσσια στο επίπεδο των αυτιών, του προσώπου και της ουράς. Όσον αφορά την εγγραφή του στο LOF, μεγάλοΤο χρώμα του φορέματός του έχει μικρή σημασία, εφόσον η μύτη, τα αυτιά και η μάσκα του είναι μαύρα.

Είναι ένα δυνατό σκυλάκι που έχει όμορφο μυϊκό σύστημα και γερό κόκαλο. Η πλάτη του είναι ίσια και τα ποδαράκια του μυώδη. Έχει μαύρα ή σκούρα καφέ μάτια ελαφρώς αμυγδαλωτά. Το βλέμμα του Skye Terrier είναι ζωηρό. Το κεφάλι του είναι επίμηκες και δυνατό και φοράει τα αυτιά του χαμηλά ή ψηλά. Παρά το μικρό του μέγεθος, είναι ένα σκυλί με πολύ ρυθμό και πολύ αρμονικό.

Το Skye Terrier, ένας αφοσιωμένος και κοινωνικός σκύλος

Status Scotland Skye Terrier Bobby
Credits: kyrien / iStock

Το Skye Terrier είναι ένας σκύλος γνωστός για την κοινωνικότητά του. Τα πάει τέλεια με τους ανθρώπους, αν και απόμακρος με αγνώστους, άλλα σκυλιά, αλλά και γάτες! Διεκδικητικός, ακόμη και πεισματάρης, είναι ένας σκύλος που πρέπει να μορφωθεί με σιδερογροθιά σε βελούδινο γάντι. Εξάλλου, δεν θα διστάσει να σε δοκιμάσει. Αλλά πέρα ​​από τον χαρακτήρα του χοίρου, αποδεικνύεται ότι είναι ένας πολύ πιστός και αφοσιωμένος σκύλος στον άνθρωπο του. Αυτό αποδεικνύεται από τον Bobby, το πιο διάσημο Skye Terrier της Σκωτίας, ο οποίος, μετά το θάνατο του κυρίου του, επισκεπτόταν τον τάφο του κάθε μέρα στο νεκροταφείο Greyfriars στο Εδιμβούργο.

Πολύ ευέλικτο, το Skye Terrier θα προσαρμοστεί χωρίς πρόβλημα στη ζωή του κυρίου του. Επιπλέον, μπορεί να ζήσει χωρίς πρόβλημα σε ένα διαμέρισμα με την προϋπόθεση ότι είναι έξω πολύ τακτικά. Ευκίνητο και ανθεκτικό, θα σας συντροφεύει χωρίς πρόβλημα στις αθλητικές σας εξόδους, με την προϋπόθεση ότι δεν το καταχραστείτε πολύ.

Ποια είναι η μέση τιμή για να υιοθετήσετε ένα Skye Terrier;

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι πολύ σπάνιο να βρείτε Skye Terrier στη Γαλλία. Ωστόσο, εάν έχετε ραγίσει εντελώς και αυτή είναι η φυλή που χρειάζεστε, χρειάζονται κατά μέσο όρο 1400 ευρώ για ένα Skye Terrier που είναι εγγεγραμμένο στο LOF. Αυτή η τιμή μπορεί προφανώς να ποικίλλει ανάλογα με την προέλευσή της, το φύλο και την ηλικία της.

Written by admin

Το χιόνι και οι κίνδυνοι του για τον σκύλο σας

Σκύλοι και επιθετικότητα: 5 παρανοήσεις