in

Το Whippet, ένας νάνος sighthound με μεγάλη καρδιά

Το Whippet, με το παρατσούκλι και το Νάνος Λαγωνικό, είναι ένα πραγματικά απίστευτο ζώο. Αν αυτό που αναζητάτε στον σκύλο σας είναι η παρουσία και η κομψότητα, το Whippet είναι για εσάς! Με το εντυπωσιακό μυϊκό του σώμα, είναι ένας πραγματικός αθλητής και καταξιωμένος αθλητής. Γλυκός και ευφυής, δεν θα παραλείψει να σας γοητεύσει.

Η ιστορία του Whippet

Ο Γουίπετ τρέχει
Credits : Lilia Kulianionak / iStock

Αν και έχει εξαιρετικά αρχαίες καταβολές (φαίνεται ότι οι πρόγονοί του ήταν τα σκυλιά των Φαραώ), το Whippet είναι μια σχετικά πρόσφατη ράτσα μιας και ήταν αναγνωρίστηκε από την FCI το 1955. Πολλές φυλές βρίσκονται στην αρχή της γέννησής του. Πράγματι, θα προερχόταν από ένα μείγμα μεταξύ του Greyhound, του Italian Greyhound καθώς και των σκύλων τύπου Terrier όπως το Fox Terrier και το Bull Terrier. Το όνομά του προέρχεται από το «Wip it! », ένα αγγλικό επιφώνημα που μεταφράζεται σε «Εμπρός! “. Και για καλό λόγο, αυτή η έκφραση χρησιμοποιήθηκε από ανθρακωρύχους στη Βόρεια Αγγλία που μεγάλωσαν τους Whippets για κυνήγι κουνελιών και αργότερα για αγώνες σκύλων. Οι τελευταίοι δεν είχαν τα ίδια μέσα με τους Άγγλους από την ευγενή που προτιμούσαν να μεγαλώνουν Λαγωνικά.

The Whippet, ένα κομψό και υγιές σκυλί

Whippet σε ένα ανθισμένο χωράφι
Συντελεστές: Bianca Grueneberg / iStock

Το Whippet είναι ένας σκύλος που δίνει μεγάλη παρουσία. Η κομψή καρότσα του κεφαλιού, οι χαριτωμένες γραμμές και η ισχυρή μυϊκή του δομή το καθιστούν εξαιρετικά δημοφιλές σκυλί. Τα μαλλιά του είναι κοντά και το φόρεμά του μπορεί να είναι όλων των χρωμάτων. Το κεφάλι του είναι μακρύ και γίνεται πιο εκλεπτυσμένο στο επίπεδο του ρύγχους. Το βλέμμα του είναι πολύ εκφραστικό και τα μάτια του αστράφτουν. Τα αυτιά του είναι μάλλον μικρά, λεπτά και πεσμένα. Ακριβώς όπως τα Greyhounds, ο θώρακάς του είναι εξαιρετικά ανεπτυγμένος και έρχεται σε αντίθεση με τη λεπτή κοιλιά του. Το Whippet έχει μακριά, λεπτά πόδια που του δίνουν αυτή την ιδιαίτερα κομψή εμφάνιση. Πολύ λεπτή, η ουρά του είναι ελαφρώς κυρτή και μεταφέρεται χαμηλά ανάμεσα στα αγκίσματά του. Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύει κανείς, το Whippet είναι ένα υγιές σκυλί. Όπως η πλειοψηφία των κοντότριχων σκύλων, φοβάται κυρίως το κρύο και την κακοκαιρία.

The Whippet, ένα συγκρατημένο σκυλί, αλλά πολύ κοντά στον αφέντη του

Ο Γουίπετ αγκαλιάζει την ερωμένη του
Πιστώσεις: Zbynek Pospisil / iStock

Φυσικά πολύ ήρεμο, το Whippet εκτιμάται γενικά για τη διακριτικότητα του, καθώς γαβγίζει μόνο πολύ σπάνια. Εξάλλου, σιΑν και είναι πολύ δεμένος με τον άνθρωπο του, όπως τα περισσότερα Greyhound, δεν είναι όχι το πιο εκδηλωτικό από άποψη στοργής, αλλά του αρέσει να ευχαριστεί τον κύριό του. Εύκολο στη ζωή αλλά και στην εκπαίδευση, τα πάει καλά με τα παιδιά ακόμα κι αν δεν είναι πολύ παιχνιδιάρικο. Θα εκτιμήσει τη ζωή σε ένα σπίτι αλλά και σε ένα διαμέρισμα. Ο απόλυτος σκύλος αγώνων, η αγαπημένη του ενασχόληση είναι το τρέξιμο και θα πρέπει να κολλήσετε για να τον ακολουθήσετε σε μια βόλτα, γιατί μπορεί να φτάσει τα 60 χλμ/ώρα!

Πόσο κοστίζει ένας σκύλος Whippet;

Η τιμή αγοράς ενός Whippet LOF είναι μεταξύ 700 και 1000 ευρώ. Ωστόσο, αυτή η τιμή είναι μια μέση τιμή και μπορεί προφανώς να ποικίλλει ανάλογα με τον εκτροφέα, την καταγωγή του σκύλου καθώς και την ηλικία και το φύλο του.

Λοιπόν αυτό είναι, έπεσες στο Whippet; Μην ξεχνάτε ποτέ ότι η υιοθεσία ενός σκύλου σας δεσμεύει για πολλά χρόνια. Σκεφτείτε λοιπόν καλά πριν ξεκινήσετε.

Written by admin

Οι 3 χειρότεροι λόγοι για να υιοθετήσεις σκύλο

Γιατί ο σκύλος σας χασμουριέται;