in

Φέρνετε τον σκύλο σας σε επίδειξη πυροτεχνημάτων, καλή ή κακή ιδέα;

Κάθε καλοκαίρι, πολλά πυροτεχνήματα πυροβολούνται σε όλη τη Γαλλία. Αν αυτό το γεγονός αντιπροσωπεύει θεαματική ψυχαγωγία για τους ανθρώπους, δεν είναι το ίδιο για τους τετράποδους φίλους μας.
Να γιατί είναι καλύτερο να μην φέρετε τον σκύλο σας σε επίδειξη πυροτεχνημάτων.

Γιατί τα σκυλιά μισούν τα πυροτεχνήματα;

Ως υπενθύμιση, συντίθεται μια επίδειξη πυροτεχνημάτων δ’ εκρήξεις με στόχο να κάνει ήχος, φως και καπνός. Είναι φτιαγμένο για να συναρπάζει τους άνδρες και δεν έχει απολύτως τίποτα φυσικό. Οι ισχυροί κραδασμοί που εκπέμπει μπορεί να είναι οδυνηροί για τον σύντροφό σας.

Πράγματι, οι σκύλοι, όπως και πολλά άλλα ζώα, είναι πολύ ευαίσθητοι στις δονήσεις και όταν αυτές είναι έντονες, δεν μπορούν να προσδιορίσουν την πηγή τους. Προστιθέμενο στους υπερήχους, στους θορύβους του πλήθους και στα ασυνήθιστα φώτα, αυτή η βουβή μπορεί να οδηγήσει σε πραγματικές κρίσεις πανικού. Ετσι, Ποτέ μην φέρετε ένα κουτάβι σε παράσταση πυροτεχνημάτων υπό τον πόνο που αναπτύσσεται μετατραυματικό στρεςκαι προσπαθήστε να συνηθίσετε τα ενήλικα σκυλιά σας σε αυτόν τον τύπο θορύβου όσο το δυνατόν καλύτερα.

σκύλος φοβισμένος κρυμμένα έπιπλα
Πίστωση:hidako / Istock

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι;

Ένας τρομοκρατημένος σκύλος δείχνει πολύ διαφορετικές συμπεριφορές:

  • βογγητό στα πόδια του κυρίου του ή γυρίζοντας κυκλικά για να αναζητήσει παρηγοριά
  • το σκάω ή κρυφτείτε για ασφάλεια
  • να είσαι επιθετικός ή να καταστρέψει ό,τι τον περιβάλλει υπό την επίδραση πανικού
  • γλείφω και δαγκώνω το σώμα να εξωτερικεύει την αγωνία του

Τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω τον σκύλο μου να αντέξει τα πυροτεχνήματα;

Ακολουθούν μερικές εκπαιδευτικές συμβουλές για να βοηθήσετε τον σκύλο σας τη στιγμή των πυροβολισμών.

  • Μην προσπαθείς να τον καθησυχάσεις. Αυτό είναι το πρώτο μας αντανακλαστικό όταν βλέπουμε ένα ανήσυχο άτομο, αλλά αυτή η συμπεριφορά πρέπει να αποφεύγεται όταν πρόκειται για σκύλο! Πράγματι, όσο περισσότερο προσπαθείς να τον καθησυχάσεις, τόσο περισσότερο θα το καταλάβεικάτι μη φυσιολογικό συμβαίνει.
  • προσποιηθείτε ότι δεν ήταν τίποτα. Ο καλύτερος τρόπος για να κατευνάσεις τον σύντροφό σου είναι να συνεχίσεις να ζεις κανονικά! Βλέποντάς σας να μην αντιδράτε, θα το καταλάβει μόνος τουδεν υπάρχει τίποτα ανησυχητικό.
  • Αφήστε το να απομονωθεί ή να βρει καταφύγιο. Το ιδανικό είναι να μένει στο σπίτι και ότι μπορεί να πάει όπου νιώθει ασφάλεια. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, μπορείτε να του φέρετε το κουτί μεταφοράς του (για μικρά σκυλιά): αυτή η καμπίνα με τη μυρωδιά της, κλειστή και σκοτεινή θα τον βοηθήσει να ηρεμήσει.
  • αποσπάσει την προσοχή του. Αφήνοντας ανοιχτή την τηλεόραση αν δεν είσαι εκεί ή παίζοντας μαζί του.
τα συναισθήματα του σκύλου κοιτούν τα μάτια
Συντελεστές: Nietjuh / Pixabay.

Τέλος, στην πρόληψη, μπορείτε:

  • Βοηθήστε τον σύντροφό σας να συνηθίσει. Υπάρχουν CD με ήχους κροτίδων, χλοοκοπτικών και άλλων αγχωτικών θορύβων, ειδικά σχεδιασμένα για να βοηθήσουν τον σκύλο σας να τα συνηθίσει.
  • Χρησιμοποιήστε φυσικά χαλαρωτικά προϊόντα για το κατοικίδιο σας. Χάρη στις φερομόνες στο σπρέι ή στο κολιέ, ή με ταμπλέτες που περιέχουν πράσινο τσάι, για παράδειγμα. Ζητήστε τη συμβουλή του κτηνιάτρου σας.

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Ταξιδεύοντας με το σκύλο σας με αυτοκίνητο: συμβουλές και συμβουλές για μια ειρηνική αναχώρηση

Τα σκυλιά έχουν και εφηβική κρίση!

Ο σκύλος σας μπορεί να σας διαβάσει σαν ανοιχτό βιβλίο!

Written by admin

Οι κορυφαίες 20 αγαπημένες ράτσες σκύλων των Γάλλων

6 συμβουλές που δεν πρέπει να αγνοήσετε