in

όλα για αυτό το όμορφο σκυλί

Το Bernese Mountain Dog είναι ένα υπέροχο σκυλί σε εξωτερικούς χώρους. Το αξιολάτρευτο πρόσωπό του, καθώς και τα πολλά του προσόντα θα σας κάνουν να τον αγαπήσετε! Για να μάθετε περισσότερα για το Bernese Mountain Dog, απλώς συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο.

1. Ορεινές καταβολές

ο Βερνέζικο σκυλί του βουνού είναι από Suisse. Το όνομά του προέρχεται από το πόλη της Βέρνης. Στη συνέχεια χρησιμοποιείται ως βοσκός και φύλακας του κτήματοςαλλά και ως σκύλος ερευνητής βουνού.

Στις μέρες μας, το δικό του χαρακτήρας υπομονετικος et προστατευτικός τον κάνει πολύ καλό σκύλος-οδηγός ή του ασφάλεια.

2. Μεγάλες εμφανίσεις αρκουδάκι

Αυτή η ράτσα σκύλου είναι και τα δύο μεγαλοπρεπής et χαριτωμένος. Το Bernese Mountain Dog είναι μεγαλειώδης και μπορεί να μετρήσει μεταξύ 64 και 70 εκ. στο ακρώμιο ανάλογα με το φύλο του. Ο αρσενικά είναι πολύ περισσότερα βαρύς ότι θηλυκά : ανάμεσα 50 και 60 κιλά για αυτούς τους κυρίους και μεταξύ 40 και 45 κιλά για αυτές τις κυρίες.

ο παλτό του Bernese Mountain Dog είναι κυρίως μαύρο. Βρίσκουμε μερικά blanc στο θώρακά του, στην άκρη των ποδιών του και άλλοτε στην ουρά του. Εχει επίσης Καφέ λεκέδες στο στόμα του και σε άλλα μέρη του σώματος. Πάνω από τα μάτια, το δίνουν πολλά της εκφραστικότητας !

Ses μακριές τρίχες απαιτούν συντήρηση πολύ τακτικός. Επίσης, έχουν μια περίοδο μαδώ δύο φορές το χρόνο.

βουνίσιος σκύλος Bernese
Συντελεστές: mwewering/Pixabay

3. Ένας σκύλος που εκτιμά την ηρεμία και την ύπαιθρο

Το Bernese Mountain Dog δεν είναι όχι ιδιαίτερα σπορ, ειδικά εξαιτίας του βάρος. Αν εργαζόταν ως βοσκός, ήταν πάνω απ’ όλα δικό του επαγρύπνησησε υπομονή και το δικό του ευκινησία. Μπορείτε να το πάρετε μαζί σας για μεγάλες βόλτεςαλλά αποφεύγοντας τα πολλά τρέξιμο ή να είσαι στο ποδήλατο.

Είναι έντονα δεν προτείνεται να ζεις με ένα τόσο μεγάλο σκυλί μέσα διαμέρισμα. ΕΝΑ μεζονέτα με jardin είναι καταλληλότερο. Ο φίλος σου χρειάζεται του χώρου και ένα μέρος όπου μπορεί να απολαύσει μερικά πρασινάδα. Θα απολαύσει επίσης τις παρέες μαζί σας. τουλάχιστον μια φορά την ημέρα.

4. Του αρέσει να είναι μέλος μιας οικογένειας

Είναι πολύ σκύλος στοργικός et πιστός. Μπορούμε να πούμε για αυτόν ότι είναι δοχείο με κόλλα», γεγονός που το κάνει κοντά σε παιδιάαλλά επίσης οι ηλικιωμένοι. Για το συμβίωση με νεαρά ή άλλα ζώα, είναι σημαντικό να να το συνηθίσεις από παιδί.

Το Bernese Mountain Dog αγαπά παίζω et τρέξτε έξωαλλά θα είναι αρκετά ήρεμα et γεμάτος σεβασμό Προς την μέσα σε ένα σπίτι. Επιπλέον, αυτός γαβγίζει πολύ λίγοεκτός από Δώστε την ειδοποίηση σε περίπτωση εισβολής ανεπιθύμητος. Τον κάνει α έξοχος σκύλος φύλακας που θα κάνει τα πάντα για προστατεύω υιός φουαγιέ και το μέλη που το κατοικούν.

βουνίσιος σκύλος Bernese
Πίστωση: wa40friend/Pixabay

5. Είναι πολύ έξυπνος και πρόθυμος να μάθει

Πρέπει να αναλάβεις την ευθύνη εκπαίδευση του Bernese Mountain Dog ενώ είναι ακόμα α κουτάβι. Ο αφέντης του πρέπει να είναι και τα δύο μαλακός et αγρόκτημα για να τον κάνει εμπιστευσου τον. Έχει επίσης ένα εξαιρετική μνήμη, καθιστώντας ευκολότερη τη μάθηση. Μην διστάσεις να ανταμοιβή όταν αυτός πετυχαίνει τι του ζητάς να κάνει.

Όπως είναι πολύ κοντά στον αφέντη τουείναι σημαντικό να διδάξετε το Bernese Mountain Dog να να είσαι μόνος μερικές φορές. Πρέπει να του ενσταλάξει θετικές αξίες για να καταλάβει ότι, όταν δεν είσαι εκεί, εσύ σίγουρα θα επιστρέψει τη μια ή την άλλη στιγμή. Επίσης, μπορεί εύκολα προσοχή στους ξένους όταν είναι νέος. Ο καθιστώ κοινωνικόν το συντομότερο δυνατό είναι επομένως απαραίτητο.

6. Παρακολουθήστε την υγεία του

Ο σκύλος του βουνού Bernese φαίνεται στιβαρό. Ωστόσο, μεγάλα σκυλιά συχνά έχουν περισσότερα από προβλήματα από τα μικρότερα αδέρφια τους.

Υπόκειται ιδιαίτερα σε προβλήματα ισχίου et στομάχι. Είναι απαραίτητο να να δω υιός σωματική δραστηριότητα και το δικό του ταίζω. Επίσης αποφύγετε κάντε τον να τρέχει μετά το γεύμα του.

Είναι ένας σκύλος που δεν το υποστηρίζει δυνατή ζέστη. Δώστε προτεραιότητα στο σκιερά μέρη για βόλτες καλοκαίρι και μην ξεχάσετε να φέρετε ένα μπουκάλι νερό μαζί σου.

Ses πεσμένα αυτιά δημιουργούν συχνά otites. ΚΑΘΑΡΗ τακτικά τα αυτιά του Bernese Mountain Dog σας για να περιορίσει τον κίνδυνο μόλυνσης. Για να το κάνετε πιο εύκολο, συνηθίστε τον σε τέτοιους χειρισμούς από τη μικρότερη ηλικία.

Τέλος, επιλέξτε καλά κτηνοτροφία όπου θέλεις υιοθετών και Βερνέζικο σκυλί του βουνού. Πράγματι, κάποιοι γενετικές ασθένειες μπορεί να μεταδοθεί λόγω αιμομιξίαΔυστυχώς κοινό στην αναπαραγωγή.

Το προσδόκιμο ζωής του είναι 7 έως 9 ετών.

7. Τιμή ανάλογη με το μέγεθος αυτού του μεγάλου συντρόφου ζωής

Ανάλογα με το πού θα το αγοράσετε, ένα Bernese Mountain Dog θα σας κοστίσει μεταξύ 900 και 2000 ευρώ.

σκύλος του βουνού Bernese
Συντελεστές: schlaphohr/Pixabay

βιβλιογραφικές αναφορές

ΜΕΓΝΙΝ, Πιέρ. Ο σκύλος και οι ράτσες του. Στα γραφεία του κτηνοτρόφου, 1897.

Written by admin

10 υποαλλεργικές ράτσες σκύλων

μια ενστικτώδης και αρχαία συνήθεια στα σκυλιά