in

όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό το αξιολάτρευτο σκυλάκι

Ονομάζεται επίσης ουαλικό Corgi. Με καταγωγή από τη Μεγάλη Βρετανία, αυτό το εξαιρετικά έξυπνο σκυλάκι ήταν αρχικά οδηγός αγέλης! Το μικρό του μέγεθος δεν μειώνει τον ζωηρό και ανθεκτικό χαρακτήρα του. Θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτό το υπέροχο σκυλάκι; Είστε στο σωστό μέρος!

1. Μια αρχαία ράτσα από την Ουαλία

Το Corgi θα ήταν το αποτέλεσμα του α έμπειρη διασταύρωση τον δέκατο αιώνα. Στα Ουαλικά, το όνομά του σημαίνει «σκύλος νάνος» λόγω της εμφάνισής του με κοντά πόδια. Ήταν μεγάλη βοήθεια και ευχάριστη παρέα στους αγρότες. Η ευφυΐα του εκτιμήθηκε ιδιαίτερα για τη φύλαξη και τη διεύθυνση των κοπαδιών των αγελάδων, των πόνυ ή ακόμα και των χήνων! Οι Άγγλοι τείνουν να τον ονομάζουν παρατσούκλι θεραπευτής, που σημαίνει «πόρνη». Πράγματι, το Corgi δάγκωμα στη φτέρνα των θηρίων που αρνήθηκε να προχωρήσει!

corgi δύο σκυλιά
Συντελεστές: @anypots/Unsplash

2. Διάπλαση κοντά σε αυτή της αλεπούς

Τα πόδια του Corgi είναι κοντά, σε αντίθεση με το σώμα του που είναι μάλλον μακρύ. Η ουρά και τα αυτιά του θυμίζουν αυτά της αλεπούς! Αυτό το χαρακτηριστικό τονίζεται από το χρώμα του τριχώματος του Corgi, συνήθως ελαφάκι και λευκό. Ωστόσο, μπορεί επίσης να είναι μαύρο, καφέ ή γκρι. Οι μακριές ή ημιμακριές τρίχες του είναι εύκολο να διατηρηθούν: απλώς βουρτσίστε τις τακτικά. Τέλος, το λεπτό και μακρόστενο ρύγχος του τονίζει μόνο τον λίγο αέρα του γκόπιλ.

3. Ένα κοινωνικό και φιλικό σκυλάκι

Συνήθως κοντά στον αφέντη του, το Corgi κάνει εξαιρετικό κατοικίδιο σκυλάκι. Θα ξέρει να διασκεδάζει μαζί σου και δεν θα είναι επιθετικός με αγνώστους. Εφόσον θεσπίσετε κανόνες, το Corgi θα τα πάει τέλεια με τα παιδιά! Άλλα ζώα δεν του δημιουργούν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα εάν η κοινωνικοποίησή του έχει ολοκληρωθεί αρκετά νωρίς. Επιπλέον, συνιστάται να συνηθίσετε το Corgi σας να μένει μόνο του από τους πρώτους μήνες του. Η εκπληκτική του κοινωνικότητα τον κάνει ευαίσθητο στη μοναξιά και άρα στην ανία.

corgi κοινωνικός
Συντελεστές: ipet photo/Unsplash

4. Εξαιρετική ευφυΐα

Θα πρέπει να δείξεις τον εαυτό σου αγρόκτημα κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του Corgi σας. Πράγματι, η μεγάλη του εγρήγορση μπορεί να τον πεισμώνει. Ετσι, αυστηρότητα και ευγένεια πρέπει να γίνουν τα σύνθημά σας. Παρόλα αυτά, αυτό το σκυλάκι παραμένει πολύ ανοιχτό σε προπονήσεις που μπορείτε να προσθέσετε στα παιχνίδια για τη μεγαλύτερη ευχαρίστησή του! Η πρόκληση της μάθησης βασίζεται κυρίως σε συνέπεια και κίνητρο. Το Corgi σας, πολύ δεμένο μαζί σας, θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να σας ικανοποιήσει.

5. Ανησυχητική προσαρμοστικότητα

Μένετε στην εξοχή σε ένα μεγάλο σπίτι ή στην πόλη σε ένα διαμέρισμα; Δεν πειράζει, γιατί το Corgi ξέρει πώς να εντάσσεται στο περιβάλλον του σαν χαμαιλέοντας! Το κυριότερο είναι να ικανοποιήσεις την ανάγκη του για ενεργειακή δαπάνη παίρνοντάς τον βόλτα κάθε μέρα. Όταν έχεις ελεύθερο χρόνο, γιατί να μην πας Παίξε παιχνίδια με αυτόν ? ΕΓΩ’ευκινησία και η βοσκή του ταίριαζε τέλεια. Αν παραμείνει ένα σπορ μπαλάκι μαλλιών, το Corgi δεν θα βουρκώνει τα απογεύματα ησυχια και συνεδρίες αγκαλιάς.

ανάπαυση σκηνής corgi
Συντελεστές: @coleito/Unsplash

6. Στιβαρή υγεία

Κατά μέσο όρο, η ζωή ενός Corgi εκτείνεται έως 13 υπ. Αυτό το μικρό σκυλάκι είναι πολύ ανθεκτικό και οι περιπτώσεις κληρονομικών ασθενειών παραμένουν σπάνιες. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές ασθένειες που πρέπει να σημειωθούν. Η στιβαρή και κοντόποδη σωματική του διάπλαση τον προδιαθέτει προβλήματα σπονδυλικής στήλης. Αποφύγετε να τον κάνετε να ανεβαίνει και να κατεβαίνει τα σκαλιά μιας σκάλας πολύ συχνά. Αντίστοιχα, ένα κουτάβι πρέπει να φροντίζει μέχρι την ηλικία του 1 έτους για να αναπτυχθούν σωστά τα οστά του. Η διατροφή του Corgi πρέπει να παραμείνει ισορροπημένη ώστε να μην είναι μέσα υπέρβαρος. Τέλος, τα οφθαλμικά προβλήματα επηρεάζουν και άτομα αυτής της φυλής σκύλων. Καταρράκτης και προοδευτική ατροφία συνήθως εντοπίζονται νωρίς.

7. Λογικό κόστος κτήσης

μετρώ τουλάχιστον 1000 ευρώ να υιοθετήσει ένα Corgi από ένα ρείθρο.

κουτάβι corgi
Συντελεστές: ipet photo/Unsplash

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Clicker-training: μια αποτελεσματική τεχνική εκπαίδευσης!

Ακράτεια ούρων σε σκύλους: πώς να την αντιμετωπίσετε;

5 καλοί λόγοι για να έχεις σκύλο!

Written by admin

Ο σκύλος μου μου δίνει το πόδι του: 4 πιθανές έννοιες

5 πτυχές που πρέπει να γνωρίζετε!