in

όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό το μικροσκοπικό σκυλί

Λατρεμένο από τα αστέρια, το Τσιουάουα είναι μια φυλή που φημίζεται για το ότι συνόδευε ” εικονίδια ανθρώπων». Είναι επίσης το μικρότερο σκυλί στον κόσμο! Παρά το μέγεθός του, έχει τον δικό του χαρακτήρα. Σας λέμε τα απαραίτητα για το Τσιουάουα εδώ.

1. Μικρό και χαριτωμένο

Ce μικρός Ολα τους προέρχεται από Μεξικόόπου δανείστηκε το ονομ ενός κράτους από αυτή τη χώρα. Δεν μετρά περισσότερο από 31 cm στο ακρώμιο και μπορεί να ζυγίζει μεταξύ 1 και 3 κιλά : ένα πραγματικό πυγμάχος ελαφρού βάρους !

Υπάρχουν Τσιουάουα μέσα κοντά μαλλιά και άλλοι στο μακριές τρίχες. Όλα τα χρώματα et συνδυασμούς φορεμάτων υπάρχει. Για τον πρώτο, βούρτσισμα μια στο τόσο αρκετά. Για τους άλλους πρέπει να συνηθίσουν να βουρτσίζονται συχνά.

σκύλος τσιουάουα
Πίστωση: lenestrand85/Pixabay

2. Δυναμικός σκύλος

Παρόλο που είναι α σκύλος εσωτερικού χώρουχρειάζεται το Τσιουάουα να ξοδέψει κανείς τον εαυτό του. μικρό εξορμήσεις καθημερινά είναι επομένως ιδανικά για άσκηση.

Το Τσιουάουα μπορεί πολύ ζώντας καλά σε ένα διαμέρισμααρκεί να το βγάλεις τακτικά. Μπορεί εντελώς αγώνας προς την οι ηλικιωμένοι που θα ωφεληθεί από αυτή τη μικρή συντροφιά που δεν χρειάζεται να κάνει πολύ μεγάλες βόλτες.

Είναι επίσης πολύ παίχτηςπου τα πάει καλά με παιδιά. Είναι απαραίτητο συνηθίσει το σταδιακά να ζήσω μαζί τους και καλά εξηγήστε στα παιδιά πώς να συμπεριφέρεστε με ένα σκύλο για να αποφύγετε κακές εκπλήξεις.

3. Τόσο στοργικό όσο και δύσπιστο

Το Τσιουάουα λατρεύω περνούν χρόνο μαζί της maître που ακολουθεί παντού να ζητιανεύεις αγκαλιές. Το σπίτι του είναι σπουδαίος στα μάτια του: πολύ γενναίοςδεν θα διστάσει να ειδοποιήσει οποιουδήποτε κίνδυνος.

Του αρέσει ιδιαίτερα να είναι θύρααλλά μην το συνηθίσεις όχι πάρα πολύ σε αυτό, με κίνδυνο να το φτιάξω φοβερός ή το αντίθετο, πολύ σίγουρος για τον εαυτό του. Εκ ΦΥΣΕΩΣ χαρακτήραςτο Τσιουάουα τείνει να προσπαθήσει να επιβάλει ! Του θέσει όρια από την αρχή είναι επομένως πολύ σπουδαίος.

4. Μια εκπαίδευση που δεν πρέπει να παραβλέπεται

Ενώ είναι ακόμα α κουτάβιπρέπει να δείξετε στον Τσιουάουα ότι δεν μπορεί Ολα με επιτρέπωακόμα κι αν είναι μικρός. Πρώτα από όλα πρέπει κοινωνικοποιήστε τον προς την οι υπολοιποι των ζώων καθώς και να του ανθρώπου για να μην γίνει επιθετικός.

Από σταθερότητα θα είναι λοιπόν απαραίτητο να του ενσταλάξει το βασικά της εκπαίδευσης. Πολύ έξυπνοςτο Τσιουάουα δεν έχει πρόβλημα να καταλαβεις αυτό που του ζητάς. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι ακόμα faire υπακούω αφού μπορεί να δείξει τον εαυτό του πεισματάρης.

σκύλος τσιουάουα
Συντελεστές: HG-Fotografie/Pixabay

5. Ένα ζωηρό μικρό ον

Με την πρώτη ματιά, ένα Τσιουάουα φαίνεται αδύναμη και επομένως εύθραυστη. Αλλά μην ξεγελιέστε εμφανίσεις : το προσδόκιμο ζωής του μπορεί να παραταθεί έως 20 ετών !

Ses παππούδες μάτια χρειάζομαι να είμαι καθάρισε τακτικά προκειμένου να αποφευχθεί η ερεθισμούς. Προσοχή επίσης κρύο : το Τσιουάουα είναι ψυχρός και αντέχει πολύ άσχημα χαμηλές θερμοκρασίες. Και παλτό σε χειμώνας για μικρές βόλτες δεν απορρίπτεται!

Μείνετε επίσης σε εγρήγορση όπου βάζεις τα πόδια σου. Το μικρό μέγεθος αυτού του σκύλου μπορεί να κάνει γρήγορα ξεχάστε την παρουσία αν δεν προσέχεις. Εκτός, δεν είναι παιχνίδιεκτός από ένα να είσαι ζωντανός. Γεννημένος ο χειραγωγώ οπότε όχι οπωσδήποτε.

Το Τσιουάουα παίρνει επίσης βάρος εύκολαεξ ου και το ενδιαφέρον του α ισορροπημένη διατροφή και οχι όχι πάρα πολύ porter !

6. Μεγαλύτερο έπαθλο από το ίδιο το Τσιουάουα

Αυτό το μικρό κομμάτι σκύλου κοστίζει cher : μετρώ αρκετές χιλιάδες ευρώ !

κουτάβι τσιουάουα
Συντελεστές: workerin/Pixabay

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Προστατεύστε τον σκύλο σας από το κρύο: 5 συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε!

Cavalier King Charles: τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον βρετανικό σκύλο!

Pug: τα απαραίτητα που πρέπει να ξέρετε για αυτόν τον αγαπημένο σκύλο!

Written by admin

Ο σκύλος μου γαβγίζει όλη την ώρα: αιτίες και λύσεις

7 καλά αντανακλαστικά για να τον βοηθήσουν