in

όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό το περιπετειώδες σκυλάκι

Μικρό και χαριτωμένο, το Yorkshire Terrier εξακολουθεί να έχει δυνατό χαρακτήρα και καλά κυνηγετικά ένστικτα! Ενώ είναι ένας εξαιρετικός σκύλος συντροφιάς, είναι επίσης πολύ περίεργος και μπορεί να είναι ανυπόμονος. Η δίψα του για εξερεύνηση του κόσμου είναι απεριόριστη. Το Yorkshire Terrier θα αντιστοιχεί σε έναν πλοίαρχο που ξέρει πώς να διοχετεύει την ενέργειά του και να του διδάξει την υπομονή. Δεν μένεις ποτέ ακίνητος και έχεις πολλή αγάπη να προσφέρεις; Σε αυτή την περίπτωση, το Yorkshire Terrier είναι ο ιδανικός σας σύντροφος!

1. Ένας μικρός Άγγλος κυνηγός

Ο πρόγονος του Yorkshire Terrier είναι το Clydesdale Terrier. Ο τελευταίος υποστήριξε τους Σκωτσέζους εργάτες κυνήγι μικρών θηλαστικών επιβλαβής σε μύλους και εργοστάσια. Η Βιομηχανική Επανάσταση ώθησε τους Σκωτσέζους να πάνε στην Αγγλία, ειδικά στην την περιοχή του Γιορκσάιρ. Το Clydestale Terrier διασταυρώθηκε με άλλες ράτσες σκύλων, γεννώντας μια μέρα το Yorkshire Terrier!

αγώνας τεριέ του Γιορκσάιρ
Συντελεστές: φυλή τεριέ Γιορκσάιρ/Unsplash

2. Ένα αδύναμο και μαλακό σκυλί

Το μέγεθος του Yorkshire Terrier είναι πολύ μεταβλητό, αφού είναι μεταξύ 15 εκατοστά και 30 εκατοστά στο ακρώμιο. Έτσι, μερικά Γιορκσάιρ είναι ακόμη μικρότερα από άλλα! Όποιο και αν είναι το φύλο του ατόμου που ανήκει σε αυτή τη φυλή, δεν θα υπερβαίνει το 3 κιλά. Αυτό το πούπουλο έχει ένα παλτό του οποίου το χρώμα ονομάζεται σκούρο ατσάλινο μπλε και ελαφάκι στα άκρα τρίχες. Το τακτικό βούρτσισμα διευκολύνει τη διατήρηση της μεταξένιας γούνας του. Τα μικρά μυτερά αυτιά της είναι τρυπημένα με αξιαγάπητο τρόπο στο κεφάλι της, δίνοντάς της έμφαση να πεθάνει για γοητεία!

3. Ένας χαρακτήρας ενισχυμένος από την αίσθηση της περιπέτειάς του

Αν και μικρό, το Γιορκσάιρ είναι γεμάτο ενέργεια και χρειάζεται να ασκείται σωστά. Ωστόσο, προσαρμόζεται καλά στο πολυκατοικία! Είναι απλά σε κίνηση και θα χαρεί να σας συνοδεύσει στις εξόδους σας. Το Yorkshire Terrier επίσης δεν θα πειράζει ταξιδέψει μαζί σας : το κίνητρό του και η αγάπη του για τον αφέντη του τον κάνουν υπέροχο παρέα. Αντίθετα, αν είστε αρκετά σπιτικό άτομο, αυτό το σκυλάκι δεν θα σας πειράξει. Το όλο θέμα είναι ότι μπορεί περπατήστε καθημερινά και να περνάω χρόνο μαζί σου. Στο σπίτι, η ζωντάνια του του επιτρέπει να ενσαρκώσει έναν πολύ καλό άγρυπνο σκύλο, που γαβγίζει αν κάποιος ξένος μπει στην επικράτειά του.

κουτάβι γιορκσάιρ τεριέ
Συντελεστές: Fernanda Prado/Unsplash

4. Εκπαίδευση που είναι και δραστήρια και ευγενική

Αυτή η ράτσα σκύλου είναι αρκετά ευαίσθητη. Η εκπαίδευσή του πρέπει να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό, έχοντας κατά νου ότι πρέπει να παραμείνει ταυτόχρονα σταθερός και υπομονετικός. Για να μην γίνει αυτός ο σκύλος τυραννικός σκύλος, λόγω του μικρού του μεγέθους, θα πρέπει να το κοινωνικοποιήσετε από μικρή ηλικία. Το Γιορκσάιρ Τεριέ προσοχή στους ξένους και τους συγγενείς του που δεν γνωρίζει. Αν έχετε παιδιά, βάλτε όρια για το καθένα. Ο σκύλος δεν πρέπει να εκφράζει επιθετικότητα απέναντί ​​τους και τα παιδιά δεν πρέπει να θεωρούν αυτό το μικρό κομμάτι σαν λούτρινο ζωάκι. Πολύ έξυπνο και παιχνιδιάρικο στο Yorkshire Terrier αρέσει να προσφέρεται για πολλές δραστηριότητες, όπως π.χ υπακοή και παρακολούθηση ! Το τελευταίο είναι η αγαπημένη του δραστηριότητα.

5. Καλή υγεία, παρά κάποιες προδιαθέσεις

Το Yorkshire Terrier έχει προσδόκιμο ζωής έως και 15 και! Είναι επομένως πολύ στιβαρό, αλλά χρειάζεται καλή φροντίδα. Αυτό το νευρικό σκυλάκι έχει προδιάθεση για προβλήματα καρδιάς, στόματος και αρθρώσεων. ΕΝΑ ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητο για την ανάπτυξή του και για την αποφυγή δερματολογικών προβλημάτων. Τέλος, σώστε το από ακραίες θερμοκρασίες: το χειμώναένα παλτό δεν θα είναι πολύ!

φυλή τεριέ του Γιορκσάιρ
Συντελεστές: Elena Taranenko/Unsplash

6. Μια υψηλή μέση τιμή

Μπορείτε να αποκτήσετε ένα Yorkshire Terrier από 1000 ευρώ. Ωστόσο, ανάλογα με τη γενεαλογία και την κύρια λειτουργία αναπαραγωγής του, η τιμή μπορεί να φτάσει μέχρι 2500 ευρώ.

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Κατανοήστε καλύτερα το αρπακτικό ένστικτο του σκύλου (αρπακτικό)

Καρδιακή ανεπάρκεια σε σκύλους: Τι πρέπει να γνωρίζετε!

Ο σκύλος μου έχει ένα τσιμπούρι: τι πρέπει να γνωρίζετε πριν το αφαιρέσετε

Written by admin

τα βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον αγαπημένο σκύλο

Κατανοήστε καλύτερα το αρπακτικό ένστικτο του σκύλου (αρπακτικό)