in

10 ενδιαφέροντα γεγονότα για τα σκυλιά

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, αλλά τι γνωρίζουμε πραγματικά για αυτόν; Πιστέψτε με, αν νομίζατε ότι τα ξέρετε όλα, αυτή η λίστα με ανέκδοτα θα πρέπει να σας διδάξει δύο ή τρία πράγματα για τον σκύλο σας!

1. Ο πιο ψηλός σκύλος στον κόσμο έχει μέγεθος πάνω από ένα μέτρο ενώ ο μικρότερος δεν φτάνει τα 10 εκατοστά!

Μάλιστα, η απογραφή του Ρεκόρ Γκίνες καμιά αμφιβολία γι ‘αυτό. Ο μεγαλύτερος σκύλος είναι ένας Μεγάλος Δανός ονομάστηκε ο Δίας ; έχει ύψος 1,11 μέτρα !

Αντίθετα, ο μικρότερος γνωστός σκύλος είναι ένα τσιουάουα καθορισμένος Milly. Έχει ύψος μόλις 9,65 εκατοστά.

Δίας ο μεγαλύτερος σκύλος στον κόσμο που μαγειρεύει
Συντελεστές : National Geographic Wild France / Youtube

2. Μερικοί εκπαιδευμένοι σκύλοι μπορούν να ανιχνεύσουν ασθένειες μυρίζοντας τα ούρα!

Όπως ίσως γνωρίζετε, τα σκυλιά έχουν πολύ έντονη όσφρηση. Η τρούφα τους αποτελείται από αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια δέκτες ενώ ο άνθρωπος έχει μόνο 5 εκατομμύρια.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, σε ορισμένες χώρες, τα σκυλιά εκπαιδεύονται να ανιχνεύουν ασθένειες. Αυτό συμβαίνει για παράδειγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου το σκύλος πρώτης βοήθειας για διαβητικούς έχει ανεγερθεί. Αυτός ο σκύλος ήταν σε θέση να προειδοποιήσει μισή ώρα νωρίτερα ότι ο αφέντης του επρόκειτο να πάθει σύγχυση.

μύτη ρύγχος τρούφα διαβήτη αίσθηση
Συντελεστές: Nicooografie / Pixabay

3. Τα σκυλιά μπορούν να αναγνωρίσουν 1000 λέξεις!

Αυτό είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο εντυπωσιακά ανέκδοτα για τον σκύλο σας! Αν και χρειάζεται υπομονή και δουλειά, τα σκυλιά είναι πράγματι σε θέση να συγκρατούν και να αναγνωρίζουν πολύ μεγάλο αριθμό λέξεων. Αυτό απέδειξε ο John Pilley, συνταξιούχος καθηγητής ψυχολογίας. Δούλευε με ένα σκύλο 5 ώρες την ημέρα για αρκετά χρόνια εφαρμόζοντας διαφορετικές μεθόδους μάθησης. Κυνηγόςσυγκρατήθηκε τελικά ο σκύλος του 1022 μοτ !

Το χειρότερο από όλα είναι ότι κάθε σκύλος μπορεί να το κάνει. Ένας «κανονικός» σκύλος μπορεί να θυμηθεί 150 λέξειςαλλά με εξάσκηση η μπάρα των 1000 είναι προσβάσιμη!

σχολικά γυαλιά βιβλίο φιλομαθής
Πιστώσεις: 947051 / Pixabay

4. Όταν ένας σκύλος βγάζει τη γλώσσα του, είναι για να κρυώσει τη θερμοκρασία του σώματός του.

Ενα σκυλί ιδρώνει πολύ λίγοκαι μόνο στα τακάκια του. Νομίζεις λοιπόν ότι δεν αρκεί να εκκενωθεί όλη η θερμότητα από το σώμα! Έτσι, τείνουν να βγάλε τη γλώσσα σου για να την κρυώσει σε επαφή με τον αέρα !

ζεστή γλώσσα
Συντελεστές: Olga1205 / Pixabay

5. Μερικοί σκύλοι έχουν μπλε γλώσσες!

Γενικά, τα σκυλιά έχουν ροζ γλώσσα, όπως τα ανθρώπινα όντα. Ωστόσο, υπάρχει δύο ράτσες σκύλων που έχουν γαλάζια γλώσσα. Αυτές είναι δύο πολύ αρχαίες κινεζικές ράτσες: Σαρ-Πέι, που υπάρχει εδώ και σχεδόν 2000 χρόνια. Και le Chow-chowπου υπάρχει εδώ και σχεδόν 4000 χρόνια.

τσάου τσάου μπλε γλώσσα σκύλος
Συντελεστές: joelfotos / Pixabay

6. Υπάρχει ένας σκύλος που δεν γαβγίζει!

Οπότε όχι, αυτή η φυλή δεν είναι βουβή. Είναι περίπου Μπεσέντζι, μια πολύ παλιά φυλή που αντί να γαβγίζει, βγάζει πολύ ιδιαίτερες κραυγές. Στην πραγματικότητα, γελάει και σπρώχνει ουρλιάζουν σαν λύκοι. Δείτε μόνοι σας!

7. Εκατομμύρια σκυλιά σκοτώνονται κάθε χρόνο για να φαγωθούν.

Έχουμε την τάση να λέμε ότι οι Κινέζοι τρώνε σκύλους… αλλά αυτό είναι μόνο μια μειοψηφία! Οι περισσότεροι Κινέζοι δεν το έχουν δοκιμάσει ποτέ! Μόνο σε ορισμένες επαρχίες της νότιας Κίνας καταναλώνεται… Παρόλα αυτά, οι Ασιάτες καταναλώνονταιείναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές. Κάθε χρόνο, σκοτώνουν μεταξύ 13 και 16 εκατομμυρίων σκύλων που προορίζονται να καταλήξουν στα πιάτα τους. Προσοχή όμως, δεν είναι οι μόνοι! Πού το νομίζεις αυτό 3% των Ελβετών τρώτε κρυφά από τον σκύλο και τη γάτα!

πιάτα λευκό γυάλινο πιρούνι μαχαιροπήρουνα
Συντελεστές: laurentvalentinjospi0 / Pixabay

8. Σκύλος έθεσε υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές της Μασσαλίας!

Και ναι ! είναι Λουκάνικο, ένα μικρό ντάκ! Το 2001, εμφανίστηκε με τον αφέντη του και πήρε το 4% των ψήφων ! Που δεν είναι τίποτα!

Αυτή η ιστορία είναι ακόμα πιο όμορφη γιατί αυτό το σκυλί αναγκάστηκε να συμμετάσχει σε κυνομαχίες και ότι είχε σωθεί από το SPA.

Δυστυχώς, από το 2001, ο Saucisse πέθανε, αλλά προς τιμήν τουο δήμος Μασσαλίας έδωσε το όνομά του σε ένα πάρκο σκύλων. Αυτός ο σκύλος αντιπροσωπεύει ένα από τα πιο συγκινητικά ανέκδοτα σε αυτήν τη λίστα.

trivia για σκύλο dachshund
Συντελεστές: ivanovgood / Pixabay

9. Ο πιο γρήγορος σκύλος που τρέχει μπορεί να φτάσει τα 45 km/h!

Είναι περίπου Λεβριέρ Λαγωνικό. Αυτός ο σκύλος μετρά κατά μέσο όρο 70 εκατοστά και έχει ένα πολύ επιβλητικό μυϊκό σώμα. Χάρη σε αυτή τη σωματική διάπλαση καταφέρνει να κινείται τόσο γρήγορα, πιέζοντας περισσότερο τα πόδια του!

levrier greyhound course chien anecdotes
Συντελεστές: PeterKaul / Pixabay

10. Ο ήχος της βροχής σπάει τα αυτιά των σκύλων!

Αν βρέχει, ο σκύλος σας θέλει να μπει μέσα; Λοιπόν να ξέρετε ότι δεν είναι επειδή δεν του αρέσει να βρέχεται, αλλά επειδή η βροχή πονάει τα αυτιά του ! Και ναι, όπως ακριβώς και η όσφρησή του, η ακοή του είναι πολύ ανεπτυγμένη. Είτε πρόκειται για τις εκατοντάδες εκατομμύρια σταγόνες που πέφτουν, είτε για το τι πέφτουν, οι θόρυβοι γίνονται πιο δυνατοί για αυτόν που υποφέρει τόσο πολύ! Αυτό είναι ένα από τα γεγονότα για τον σκύλο σας που πρέπει οπωσδήποτε να λάβετε υπόψη!

σκύλος βροχή εσωτερικά ανέκδοτα
Credits: Chalabala / iStock

Θα σας αρέσει επίσης:

6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη γλώσσα του σκύλου σας

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το ταλέντο του σκύλου

Οι «κακοί» του σινεμά: 5 σκυλιά που παίζουν λάθος ρόλο!

Written by admin

γιατί ο σκύλος μου σταματάει τόσο συχνά για να κατουρήσει;

3 συμβουλές για μια καλή συμβίωση σκύλου και γάτας