in

10 φυλές σκύλων με ασυνήθιστη φυσική

Ανάμεσα σε όλες τις ράτσες σκύλων που υπάρχουν σήμερα, μερικές ξεχωρίζουν πραγματικά μέσα από πρωτότυπα φυσικά χαρακτηριστικά. Τρίχες, άτριχα, στρογγυλεμένο κεφάλι, ζαρωμένο δέρμα… τα απίστευτα σκυλάκια μας δεν έχουν τελειώσει να μας εκπλήσσουν!

1- Ο κινέζικος λοφιοφόρος σκύλος

Κινεζικός λοφιοφόρος σκύλος
Πιστώσεις: tsik / iStock

Ο πρώτος σκύλος που άνοιξε την μπάλα με καταπληκτικά σκυλιά είναι το Chinese Crested! Με το γυμνό της σώμα και τη χαίτη του λιονταριού, είναι ένα από τα πιο πρωτότυπα σκυλιά στον κόσμο. Η σωματική του διάπλαση δεν είναι πάντα ομόφωνη και συχνά εκλέγεται ως «το πιο άσχημο σκυλί στον κόσμο». Το λατρεύετε ή το μισείτε, το Chinese Crested εξακολουθεί να είναι ένα χαλαρό, χαρούμενο σκυλάκι που λατρεύει τα παιδιά.

2- Ο περουβιανός άτριχος σκύλος

Περουβιανός άτριχος σκύλος
Πιστώσεις: nok6716 / iStock

Αυτός ο σκύλος αξίζει επίσης τη θέση του ανάμεσα στις 10 ράτσες σκύλων με πρωτότυπη εμφάνιση! Άτριχο, του λείπουν και λίγα δόντια. Η πολύ νηματοειδής μορφολογία του δίνει κάποιες ομοιότητες με το Greyhound. Κοντά στον αφέντη του, μπορεί να φοβάται τους ανθρώπους που δεν γνωρίζει. Με ήρεμο ταμπεραμέντο, αποδεικνύεται ο τέλειος σύντροφος για τους ηλικιωμένους.

3- L’American Bully

Chien American Bully
Συντελεστές: GoDogPhoto / iStock

Η ιδιαιτερότητα του Αμερικανού Bully έγκειται Η πολύ στιβαρή, δυνατή μορφολογία του και το υπερμεγέθη κεφάλι του. Αυτό το συγκεκριμένο βλέμμα μπορεί μερικές φορές να είναι τρομακτικό, αλλά ξανασκεφτείτε το: το American Bully δεν είναι τίποτα άλλο από μια μπάλα αγάπης! Στοργικός και προικισμένος με μεγάλη ευαισθησία, είναι ο ιδανικός σύντροφος για όλη την οικογένεια.

4- Le Bull Terrier

Chien Bull Terrier
Συντελεστές: VictorRicoFoto / iStock

Άλλος ένας σκύλος που τείνει να τρομάζει μερικούς ανθρώπους όταν τον συναντούν: το Bull Terrier! Το αναγνωρίζουμε ανάμεσα σε χίλιες χάρη το στρογγυλεμένο σχήμα του κεφαλιού του και τα μικροσκοπικά μάτια του. Συχνά εκλαμβάνεται ως επιθετικός, κατέχει αυτή τη φήμη από την καταγωγή του ως μαχόμενος σκύλος. Σήμερα, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα τρομακτικό γι ‘αυτόν, είναι ένα παιχνιδιάρικο, στοργικό και πολύ κοινωνικό σκυλάκι τόσο με ανθρώπους όσο και με άλλα ζώα.

5- Le Bedlington Terrier

Τεριέ Chien Bedlington
Συντελεστές: Sergey Tikhomirov / iStock

Όχι όχι, δεν είναι πρόβατο… αλλά σκύλος! Και πιο συγκεκριμένα ένα Bedlington Terrier. Εμφανίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία, η προέλευση αυτού του σκύλου πηγαίνει πίσω περισσότερα από 200 χρόνια. Διακρίνεται από τα όμορφα σγουρά μαλλιά του και το κεφάλι του που θυμίζει αμυδρά αυτό του Μπουλ Τεριέ. Στην πραγματικότητα, δεν είναι πραγματικά το σχήμα του κεφαλιού του, αλλά ο τρόπος που ξυρίζεται!

6- Le Chow Chow

Chien Chow Chow
Πιστώσεις: Iurii / iStock

Με μοιάζει με μεγάλο λούτρινο αρκουδάκι, το Chow Chow δίνει την εντύπωση ότι σε κάνουν να σε αγκαλιάζουν. Εκτός όμως από την απίστευτη σωματική του διάπλαση, η ιδιαιτερότητα αυτού του σκύλου έγκειται στον χαρακτήρα του. Πολύ συγκρατημένος και ανεξάρτητος, λέγεται για αυτόν ότι είναι πιο κοντά στη γάτα παρά στο σκύλο.

7- Le Komondor

Chien Komondor
Credits: slowmotiongli / iStock

Αν δεν σας τρομάζει το να αφιερώνετε ώρες περιποίησης του σκύλου σας, σας παρουσιάζουμε το Komondor! Με τις χιλιάδες dreadlocks μήκους 20 έως 30 εκατοστών το καθένα, αυτός ο σκύλος έχει απαράμιλλη εμφάνιση και χρειάζεται πολλή συντήρηση. Αρχικά από την Ουγγαρία, χρησιμοποιήθηκε ως βοσκός πριν από χίλια χρόνια. Προσέξτε μην το χάσετε ανάμεσα στα πρόβατα!

8- Το Σαρ Πέι

Σκύλος Σαρ Πέι
Πιστώσεις: Ansaharju / iStock

Γνωρίζατε ότι το Σαρ Πέι χρησιμοποιείται ως κυνηγετικό σκυλί; Αναγνωρίζεται εύκολα από το ζαρωμένο δέρμα της, ειδικά στο κεφάλι και το λαιμό. Έχει επίσης την ιδιαιτερότητα, όπως ο φίλος του ο Τσόου Τσόου, να έχει μπλε γλώσσα. Είναι ένας σκύλος που δεν είναι πολύ ζωηρός ή δραστήριος και ως εκ τούτου προσαρμόζεται τέλεια στο να μένει σε διαμέρισμα, υπό την προϋπόθεση φυσικά να βγαίνει τακτικά έξω.

9- Το Xoloitzcuintli

άτριχος σκύλος
Credits: Ekaterina Gorokhova / iStock

Το Xoloitzcuintli δεν διακρίνεται μόνο για το ακατάληπτο όνομα του, αλλά και για την απίστευτη σωματική του διάπλαση. Επιπλέον, σπάνια αφήνει αδιάφορους ανθρώπους που διασχίζουν το δρόμο του. Εντελώς γυμνό, εκτός από μια μικρή τούφα μαλλιών στο κεφάλι μερικές φορέςείναι το ιδανικό σκυλάκι για άτομα με αλλεργίες στα σκυλιά.

10- Η Πούλι

Σκύλος Puli
Συντελεστές: Bigandt_Photography / iStock

Μερικές φορές σε σύγκριση με μια σφουγγαρίστρα, τα μαλλιά των Puli θυμίζουν αυτά των Komondor. Επίσης από την Ουγγαρία, χρησιμοποιήθηκε και ως τσοπανόσκυλο τον 11ο αιώνα. Μερικοί ιδιοκτήτες Puli που δεν θέλουν να ταλαιπωρούνται με όλα τα μαλλιά τους τα κουμπώνουν για ευκολία.

Written by admin

Ετοιμάστε τσάι από βότανα για τη φροντίδα του σκύλου σας σε καθημερινή βάση

ένας σκύλος ταξιδεύει 400 χιλιόμετρα για να βρει την οικογένειά του