in

4 λόγοι για τους οποίους ο σκύλος ξύνει το έδαφος

Περιστασιακά βλέπετε τον σκύλο σας να ξύνει το έδαφος πριν ή μετά την εκτέλεση μιας ενέργειας. Μπορεί να είναι θέμα αφόδευσης, ξαπλωμένος στο καλάθι σου… Να ξέρεις ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείς, γιατί υπάρχουν αρκετές εξηγήσεις για αυτή τη συμπεριφορά. Θα δούμε τι είναι χωρίζοντάς τα σε τέσσερα διακριτά σημεία.

Γνωρίζατε ότι οι τυπικές συμπεριφορές του σκύλου, δηλαδή το να σηκώνετε το πόδι πριν ουρήσετε ή να ξύσετε το έδαφος, προέρχομαι διακωμώδηση? Πράγματι, όταν ένα κουτάβι συναναστρέφεται με τους συγγενείς του, μαθαίνει πολλά για τις συνήθειες των σκύλων. Έτσι, ξέρει πώς να εκπέμπει οσφρητικά μηνύματα για άλλα σκυλιά.

1. Σκύλος που ξύνει το έδαφος

Σε δημόσιο χώρο μάλλον θέλει αφήσει ένα ίχνος από το πέρασμά του στους κυνόδοντες φίλους του που θα τον ακολουθήσουν! Ωστόσο, υπάρχουν άλλες έννοιες που πρέπει να αντλήσετε όταν ο σκύλος σας ξύνει το έδαφος. Όταν κάνει ζέστη, του επιτρέπει να βρει υπόγεια δροσιά. Επίσης, ο σκύλος σας μπορεί να αναζητά το τέλειο μέρος για να σκάψει με σκοπό την άσκηση ή να θάψει ένα αντικείμενο. Τέλος, αν ο σκύλος σας έχει δυνατά κυνηγετικά ένστικτα, το ξύσιμο του εδάφους μπορεί να σημαίνει ότι έχει μυρίσει ένα προβάδισμα που πρέπει να ακολουθήσει. Μπορεί να είναι μια ταλαιπωρία μερικές φορές όταν πρόκειται για χώμα κήπου, αλλά μην ανησυχείτε, υπάρχουν κόλπα για αυτό.σας εμποδίζουν να σκάψετε τρύπες στον λαχανόκηπό σας.

2. Σκύλος που ξύνει το έδαφος μετά την αφόδευση

Είναι σύνηθες να βλέπεις τον σκύλο σου να το κάνει αυτό, ειδικά με τα πίσω του πόδια. Μπορεί να νομίζετε ότι προσπαθεί να θάψει τα κακά του όπως οι γάτες, αλλά δεν είναι έτσι. Στην πραγματικότητα, το σκυλάκι σου απλά σηματοδοτεί την περιοχή όπου έχει περάσει! Όπως έχει ειπωθεί, είναι ένα μήνυμα που απευθύνει στους συγγενείς του. Στον κήπο, αυτός μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να αποτρέψετε τα παράσιτα από το να εισέλθουν στο σπίτι σας.

σκυλάκι ξύνει το έδαφος
Συντελεστές: Koushik Chowdavarapu/Unsplash

3. Σκύλος που ξύνει το καλάθι του πριν πάει για ύπνο

Αυτή η συμπεριφορά είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο χαριτωμένες που θα μπορούσατε να δείτε σε έναν σκύλο. Πλησιάζοντας στον ύπνο του, ο τελευταίος το ξύνει συστηματικά… πολύ απλά να στρώσε το κρεβάτι του! Θέλει να χαλαρώσει και να ελέγξει ότι τίποτα δεν μπορεί να τον ενοχλήσει. Συχνά, ο σκύλος σας κάνει επίσης μερικά κόλπα μόνος του. Αυτή η συνήθεια θα ήταν μια κληρονομιά από τους προγόνους του που έριξε μια καλή ματιά τριγύρω πριν κοιμηθεί.

4. Σκύλος που ξύνει το πάτωμα μέσα στο τζάκι

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα τρία σημεία, αυτό αποκαλύπτει μη φυσιολογική συμπεριφορά σε σκύλους. Το τελευταίο ξύνει το δάπεδο μέσα, παρκέ ή πλακάκια, με ξέφρενο τρόπο; Είτε γιατί βαριέται και δεν βρίσκει άλλο τρόπο να το εκφράσει είτε γιατί έχει άγχος. Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστείτε κλείστε ένα ραντεβού με έναν ειδικό σε θέση να εντοπίσει το πρόβλημα. Στη συνέχεια, ο σκύλος σας θα πρέπει να ακολουθήσει μια θεραπεία προσαρμοσμένη στις ανάγκες του.

βαριεστημένος σκύλος ξύνει το έδαφος
Συντελεστές: Ana Martin/Unsplash

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Συμπεριφορά σκύλου: 8 περίεργες συνήθειες αποκρυπτογραφήθηκαν!

Γιατί ο σκύλος μου τρώει γρασίδι; Είναι φυσιολογικό αυτό;

Ο σκύλος μου τρέχει σε κύκλους: είναι φυσιολογικό ή ανησυχητικό;

Written by admin

Οι 10 μεγαλύτερες ράτσες σκύλων στον κόσμο

τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το χαριτωμένο σκυλάκι