in

4 λόγοι για τους οποίους ο σκύλος σας σε γλύφει

Η γλώσσα του σκύλου σας δεν είναι μόνο για να τον κάνει να αισθάνεται γεύσεις. Ειδικά από αυτή η αίσθηση είναι από τις λιγότερο ανεπτυγμένες στους σκύλους. Πράγματι, η γλώσσα του επιτρέπει επίσης να διατηρεί τα μαλλιά του, να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός του ή να επικοινωνεί. Αλλά τότε γιατί το χρησιμοποιεί επίσης για να μας κάνει έναν πλήρη καθαρισμό του προσώπου, των χεριών ή των ποδιών; Αυτή η φυσική συμπεριφορά δεν είναι χωρίς νόημα και αυτό πρόκειται να δούμε αμέσως!

Ο σκύλος σας σε γλύφει επειδή σε αγαπάει

Σκύλος που γλείφει την ερωμένη του στο πρόσωπο
Συντελεστές: Vanessa Nunes / iStock

Ο σκύλος σας θα σας ωθήσει με χαρά ως ένδειξη στοργής. Πράγματι, ένας σκύλος που σε γλείφει σημαίνει απλώς ότι του αρέσεις. Εξάλλου, όταν σου συμβαίνει αυτό, συνήθως είναι όταν αγκαλιάζεις το σκύλο σου ή σου το ζητάει. Όταν δύο σκυλιά είναι κοντά, παρατηρούμε επίσης συχνά ότι αρχίζουν να γλείφουν ο ένας τον άλλον μανιωδώς, λίγο σαν μάνα πλένει τα κουτάβια της. Συνοψίζοντας, όταν ο σκύλος σας γλείφει, μπορεί να σημαίνει ότι σας θεωρεί πλήρες μέλος της οικογένειάς του.

Ο σκύλος σας σε γλείφει ενστικτωδώς

Σκύλος που γλείφει τον κύριό του ενώ τσαλακώνει
Credits: Kerkez / iStock

Προερχόμενος από τον λύκο, ο σκύλος έχει διατηρήσει κάποιες ενστικτώδεις συμπεριφορές από τον τελευταίο. Πράγματι, σε μια αγέλη, οι υποτακτικοί λύκοι έχουν τη συνήθεια γλείψουν τον αρχηγό της αγέλης για να δείξουν την υποταγή τους. Ο σκύλος σας μπορεί επομένως να γλείφει τα χέρια ή το πρόσωπό σας ως ένδειξη υποταγής. Αυτή η ενστικτώδης συμπεριφορά είναι φυσικά αγκυροβολημένη μέσα του. Παρόλο που είναι εξημερωμένο και δεν ζει καθόλου σε αγέλες, μερικές φορές συνεχίζει να ενεργεί με αυτόν τον τρόπο όταν η κατάσταση του προσφέρεται.. Με λίγα λόγια, ο σκύλος σου απλά σε κάνει να καταλάβεις ότι αποδέχεται την εξουσία σου.

Ο σκύλος σας σε γλείφει για κάτι

Σκύλος που γλείφει το χέρι του κυρίου
Credits: IRYNA KAZLOVA / iStock

Όπως αναφέρθηκε στην εισαγωγή, οι συνεδρίες γλείψιμο μπορεί να είναι ένα μέσο επικοινωνίας για τον σκύλο σας. Ο σκύλος σας μπορεί να αρχίσει να σας γλείφει τραβήξτε την προσοχή σας. Είναι επίσης πολύ πιθανό να το προσπαθεί σε κάνει να καταλάβεις κάτι. Προσπαθήστε να τον παρατηρήσετε και να δείτε αν οι στιγμές του γλείψιμο συμβαίνουν την ώρα των γευμάτων, κατά τη διάρκεια της βόλτας του ή όταν το μπολ με το νερό του είναι άδειο. Σε αυτή την περίπτωση, το σκυλάκι σας απλά επικοινωνεί μαζί σας και σας ενημερώνει ότι θέλει να βγει ή ότι πεινάει! Από μικρή ηλικία παρατηρούμε επίσης ότι τα κουτάβια ξεκινούν γλείφοντας τη μητέρα τους όταν πεινούν πριν τη θηλάσουν.

Ο σκύλος σας σε γλείφει από περιέργεια

Σκύλος που γλείφει το πρόσωπο ενός αγοριού
Credits: Tatsiana Volkava / iStock

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, τα σκυλιά ζουν σε έναν κόσμο μυρωδιών. Έτσι εξερευνούν το περιβάλλον τους και αναγνωρίζουν συγκεκριμένα άτομα ή μέρη. Αν και η γεύση δεν είναι πολύ ανεπτυγμένη αίσθηση στους σκύλους, εξακολουθούν να τη χρησιμοποιούν για να συμπληρώσουν την όσφρησή τους. Όταν ένας σκύλος σου γλείφει τα χέρια, είναι επίσης για να πεις ένα γεια και να ξέρεις το γούστο σου. Με αυτόν τον τρόπο την επόμενη φορά που θα σε δει θα μπορέσει να σε αναγνωρίσει ξανά χάρη σε αυτή την τεχνική!

Επομένως, η γλώσσα του σκύλου σας είναι πολύ πιο χρήσιμη από ό,τι νομίζετε! Οι γλείψεις του μπορούν να έχουν πολλές έννοιες. Εναπόκειται σε εσάς να εντοπίσετε αυτά που φαίνονται πιο συνεπή με τη συμπεριφορά του.

Written by admin

ο μόνος κυνικός με μια ρουφηξιά στο κεφάλι

Ο νέος τύπος για τον υπολογισμό της ανθρώπινης ηλικίας του σκύλου σας