in

4 λύσεις για να κρατήσω τον σκύλο μου στις διακοπές

Ανησυχείτε για τον τετράποδο φίλο σας καθώς οι διακοπές σας πλησιάζουν γρήγορα; Αυτό είναι φυσιολογικό, όπως για μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών κατοικίδιων! Είναι πάντα δύσκολο να βρεις το ιδανικό μέρος όπου θα είσαι σίγουρος ότι ο σκύλος σου θα νιώσει καλά, χωρίς να νιώσεις αυτό το τρομερό αίσθημα εγκατάλειψης. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι αδύνατο: υπάρχουν περισσότερες εναλλακτικές από όσες νομίζετε για να κρατήσετε το σκυλάκι σας κατά τη διάρκεια των διακοπών σας. Φύγε χωρίς άγχος!

1. Ζητήστε βοήθεια από άτομα

Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι επαγγελματίες των ζώων, αλλά έχουν συνηθίσει να είναι παρέα με σκύλους ή άλλα ζώα. Θα πρέπει λοιπόν να τα φτιάξετε μια ολοκληρωμένη περιγραφή των αναγκών του σκύλου σας, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις! Ομοίως, βεβαιωθείτε ότι η πιθανή παρουσία άλλων ζώων δεν είναι ανυπέρβλητη για τον σύντροφό σας.

Πιστώσεις: K_Thalhofer/iStock

Αυτό είναι ένα ανταλλαγή καλών πρακτικών. Θα μπορούν να παρακολουθούν τον σκύλο σας όταν πηγαίνετε διακοπές και θα κάνετε το ίδιο σε αντάλλαγμα. Αυτή η λύση έχει πολλά πλεονεκτήματα: σας επιτρέπει να κάνετε νέες γνωριμίες και να εμπιστευτείτε τον σκύλο σας σε άτομα στα οποία θα έχει συνηθίσει να πηγαίνει. Τίποτα καλύτερο για να μην νιώσει κανείς αγωνία για τον χωρισμό !

2. Απευθυνθείτε σε ανάδοχες οικογένειες για σκύλους

Αν ψάχνετε για αξιόπιστα άτομα για να εμπιστευτείτε τον σκύλο σας, οι ανάδοχες οικογένειες είναι εκεί για να καλύψουν τις ανάγκες σας. Η οικογένεια που θα επιλέξετε θα φροντίσει τον σκύλο σας καθ’ όλη τη διάρκεια της απουσίας σας και θα τον φροντίσει καλά. Βάλτε τον σκύλο σας να τον φροντίζει μια ανάδοχη οικογένεια κοστίζει μεταξύ 15 και 30 ευρώ την ημέρα.

Αυτές οι οικογένειες βοηθούν πολύ τα καταφύγια ζώων γενικότερα, καθώς τους επιτρέπουν να απελευθερώνουν θέσεις για άλλους κατοίκους. Γνωρίζοντας αυτό, περιμένετε να έχουν άλλα ζώα στα σπίτια τους. Ο σκύλος σας πρέπει επομένως να μπορεί να τα πάει καλά μαζί τους, να ζήσει καλά την παραμονή του μακριά σας. αισθανθείτε ελεύθερος να κάντε μια πρώτη επίσκεψη για να δείτε αν το περιβάλλον μπορεί να είναι κατάλληλο για το furball σας!

3. Προσλάβετε μια σίτερ στο σπίτι

Μπορείτε επίσης να καλέσετε το α πετσίτερ που θα χαρεί να μείνει μαζί σας κατά τη διάρκεια των διακοπών σας για να φροντίσει έναν υπέροχο σκύλο. Ο τελευταίος δεν θα αγχωθεί από ένα περιβάλλον που δεν γνωρίζει, αφού θα μείνει σπίτι!

οικιακός φροντιστής που φροντίζει τον σκύλο του στις διακοπές
Συντελεστές: LightFieldStudios/iStock

Μπορείτε να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες ή άτομα, όπως φοιτητές. Αυτή η λύση είναι ίσως η πιο ευέλικτη εναλλακτική: αν δεν έχετε συνηθίσει στην ιδέα να μένουν ξένοι στο σπίτι σας, μπορούν επίσης να έρχονται καθημερινά για να φροντίσουν τον σκύλο σας. Βόλτες, αγκαλιές και παιχνίδια θα είναι εκεί! Αυτές οι υπηρεσίες κοστίζει μεταξύ 15 και 20 ευρώ την ημέρα.

Διαφορετικά, μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια στο τον κοινωνικό σας κύκλο και συμβιβαστείτε μαζί τους. Το πλεονέκτημα είναι ότι ο σκύλος σας τα γνωρίζει ήδη!

4. Εμπιστευτείτε τον σκύλο σας σε μια εξειδικευμένη σύνταξη

Αν και οι ιδιοκτήτες επιβίβασης φροντίζουν καλά τα ζώα, αυτή η λύση δεν είναι μια επιλογή που ταιριάζει σε όλα τα σκυλιά. Να ξέρεις ότι ο σύντροφός σου θα μείνει σε ένα κουτί, που περιβάλλεται από άλλες μπάλες μαλλιών. Έτσι, αυτό το περιβάλλον μπορεί γρήγορα να γίνει αγχωτικό για έναν σκύλο που δεν είναι συνηθισμένος στη συνεχή παρουσία άλλων ζώων.

Ωστόσο, από το σκυλί σας δεν θα λείπει το φαγητό ή η διασκέδαση! Επισκεφθείτε τη σύνταξη στην εταιρεία του, προκειμένου να διαπιστώσετε εάν αυτή είναι μια πιθανή λύση. Αυτή η υπηρεσία κοστίζει μεταξύ 10 και 30 ευρώ την ημέρα, ανάλογα με τη σύνταξη και την ιδιότητά της.

μαξιλάρι σκύλου φροντίστε τον σκύλο σας στις διακοπές
Credits: gyro/iStock

Να θυμάστε ότι σε περιπτώσεις που ο σκύλος σας έρχεται σε επαφή με άλλα ζώα, τα εμβόλιά του πρέπει να είναι ενημερωμένα. Τέλος, αν δεν νιώθετε άνετα να αφήσετε πίσω τον σκύλο σας, μπορείτε πάντα να τον πάρετε μαζί σας στις διακοπές! Με την οργάνωση, αυτό δεν είναι αδύνατο.

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Τα 6 κορυφαία αθλήματα για να εξασκηθείτε με τον σκύλο σας!

Ο σκύλος μου συχνά τρέχει μακριά: τι πρέπει να κάνω;

Σκύλος: πώς να απαλλαγείτε από ψύλλους και τσιμπούρια;

Written by admin

το λέει η επιστήμη

Το Γκόλντεν Ριτρίβερ, τα απαραίτητα σε αυτό το χαρούμενο σκυλί