in

4 πτυχές που πρέπει να αναλύσετε για να κατανοήσετε τα συναισθήματά σας

Ο σκύλος είναι ένα πολύ εκφραστικό ζώο. Κι όμως, μερικές φορές είναι δύσκολο να καταλάβουμε όλα αυτά που θα ήθελε να μας πει. Κατά τη διάρκεια των χιλιετιών, αυτό το ζώο έχει αναπτύξει μια μεγάλη ικανότητα να κατανοεί την ανθρώπινη μη λεκτική επικοινωνία, χάρη στους φωνητικούς τόνους και τις εκφράσεις του προσώπου. Χάρη σε αυτή τη δεξιότητα, μελέτες δείχνουν ότι πολλά σκυλιά δείχνουν ενσυναίσθηση προς τον ιδιοκτήτη τους! Αλλά αυτό δεν ισχύει για τους ανθρώπους που χρειάζονται ακόμα ένα εγχειρίδιο για να αποκρυπτογραφήσουν τα σημάδια του σώματος του ζώου τους, γιατί μπορούν να γίνουν πολλές συντομεύσεις… Για παράδειγμα, όταν ο σκύλος μας κουνάει την ουρά του, γενικά πιστεύουμε ότι ο σύντροφός μας είναι χαρούμενος… αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα!

Ανακαλύψτε με σαφή και απλοποιημένο τρόπο τις διάφορες έννοιες που μπορεί να αποκαλύψει η ουρά του συντρόφου σας ανάλογα με τη θέση και την κίνησή της.

1. Κρατά την ουρά του ψηλά

Το βλέμμα ευθεία μπροστά, η ουρά καρφωμένη προς τον ουρανό… Όταν ο σκύλος σας υιοθετεί αυτή τη θέση, είναι γενικά όταν συναντά έναν σκύλο που του είναι άγνωστος. Σε αυτήν την περίπτωση, εμφανίζεται ο σύντροφός σας βέβαιος και προσπαθεί να στείλει ένα μήνυμα από κυριαρχία.

Αν, αντίθετα, η ουρά του είναι ελαφρώς ανασηκωμένη αλλά ίσια, νιώθει απειλή.

Αν είναι ταραγμένο, είναι αυτό προσπαθήστε να εντυπωσιάσετε.

2. Η ουρά του μένει κάτω

Ένας σκύλος που κρατά την ουρά του χαμηλά τις περισσότερες φορές προκαλεί α αρνητικό συναίσθημα (μπορεί να έχετε ήδη ακούσει την έκφραση «αφήνοντας την ουρά ανάμεσα στα πόδια» να προκαλεί τρέχοντας σε μια στιγμή φόβου και/ή ντροπής).

Αν λοιπόν ο σκύλος σας κρατά την ουρά του ψηλά και το στόμα του ανοιχτό, σημαίνει ότι αισθάνεται απειλή et διστακτικός. Όσο πιο κοντά είναι η ουρά του στην κοιλιά του, τόσο περισσότερα έχει φόβος.

Αν λυγίσει και τον λαιμό του, έχει Πείνα.

Εάν κρατά την ουρά του χαμηλά, τη σπονδυλική του στήλη λυγισμένη και το βλέμμα του προς τα κάτω, υιοθετεί μια στάση κυριάρχησε.

λυπημένος σκύλος που περιμένει
Συντελεστές: Alexas_Photos / Pixabay

3. Η κίνηση της ουράς του

Αν κουνήσει την ουρά του προς τα δεξιά, ο σκύλος σας αισθάνεται ευτυχισμένος et ενθουσιασμένος.

Αντίστροφα, αν το κυματίζει προς τα αριστερά, σημαίνει κάτι είναι λάθος.

Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί γιατί, όπως οι άνθρωποι, οι σκύλοι μπορεί να είναι δεξιόχειρες… ή αριστερόχειρες! Στη συνέχεια, το νόημα αντιστρέφεται.

4. Η ταχύτητα του χτυπήματος της ουράς του

Η ουρά κουνάει ζωηρά προς τα δεξιά εάν ο σύντροφός σας συναντήσει κάποιον γνωστό. Εάν το άτομο δεν είναι εξοικειωμένο με αυτόν, τότε η ταχύτητα κτυπήματος θα είναι πολύ μεγαλύτερη άνοιξη.

Αυτό ήταν, τώρα ξέρετε πώς να ερμηνεύσετε τη συναισθηματική κατάσταση του σκύλου σας χάρη στην ουρά του!

βιβλιογραφικές αναφορές

FRANZONI, Valentina, MILANI, Alfredo, BIONDI, Giulio, et al. Μια προκαταρκτική εργασία για την αναγνώριση συναισθημάτων σκύλου. Στο : IEEE/WIC/ACM International Conference on Web Intelligence-Companion Volume. 2019. Σελ. 91-96.

MCCONNELL, Πατρίσια. Για την αγάπη του σκύλου: Κατανόηση του συναισθήματος σε εσάς και τον καλύτερο φίλο σας. Ballantine Books, 2009.

FERRES, Kim, SCHLOESSER, Timo, et GLOOR, Peter A. Πρόβλεψη συναισθημάτων σκύλου με βάση την ανάλυση στάσης με χρήση deeplabcut. Future Internet, 2022, τόμ. 14, μετά 4, σελ. 97.

Written by admin

τα πάντα για αυτό το στιλπνό σκυλί

Ποιες είναι οι πιο έξυπνες ράτσες σκύλων;