in

4 σοφίες των σκύλων από τις οποίες πρέπει να μάθουμε

Τα σκυλιά, και τα ζώα γενικότερα, έχουν μια φυσική κοινή λογική που οι άνθρωποι μερικές φορές φαίνεται να έχουν χάσει. Ζήστε σε αρμονία με τη φύση, ακούστε το σώμα σας, αφήστε στην άκρη τον εγωισμό σας, ακολουθήστε την καρδιά σας, στραφείτε στους άλλους κ.λπ. Πολλές είναι οι σοφίες που έχουν τα ζώα μέσα τους και από τις οποίες πρέπει να πάρουμε παράδειγμα. Αν νιώθετε πολύ μακριά από την πραγματικότητα, ότι θέλετε να δώσετε λίγο νόημα στη ζωή σας, εμπνευστείτε από αυτές τις λίγες όμορφες αξίες που μας μεταδίδουν οι φίλοι σκύλοι μας.

δύο σκυλιά με μια καρδιά στην τρούφα
© fotyma – iStock

1- Απλότητα

Είπε ο σοφός Λάο Τσε «Το να ξέρει κανείς πώς να είναι ικανοποιημένος με αυτό που έχει αποτελεί τον υψηλότερο βαθμό ευτυχίας». Δυστυχώς, η καταναλωτική κοινωνία στην οποία ζούμε μας ωθεί συνεχώς να ζούμε ενάντια σε αυτήν την αρχή… κάτι που δεν συμβαίνει με τα σκυλάκια μας! Στην πραγματικότητα, τα ζώα χαίρονται να ζουν, πολύ απλά. Ένας σκύλος βλέπει την καθημερινή του βόλτα σαν κάτι υπέροχο αφού τη μοιράζεται με το αγαπημένο του πρόσωπο στον κόσμο: εσένα. Δεν πειράζει που έχει περάσει μια εβδομάδα από τότε που άλλαξες δρόμο. Αν και σίγουρα κουράζεστε από αυτό το επαναλαμβανόμενο ταξίδι, εξακολουθεί να δείχνει τόσο χαρούμενος. Αυτή η απλότητα είναι μια από τις σοφίες που μας διδάσκουν η φύση και τα ζώα. Ας απολαύσουμε, λοιπόν, τον παρόντα χρόνο με όσα (και αυτά) έχουμε!

2- Ανεκτικότητα

Κανένα ον σε αυτή τη γη δεν μοιάζει με άλλο, είμαστε όλοι μοναδικοί και αυτό είναι που κάνει την ομορφιά αυτού του κόσμου. Δυστυχώς, οι άνθρωποι συχνά δυσκολεύονται να αποδεχτούν τη διαφορετικότητα, σε αντίθεση με τα ζώα, που δεν δείχνουν καμία κρίση. Στην πραγματικότητα, το δικό σου Ο σκύλος δεν νοιάζεται που ο φίλος με τον οποίο παίζει είναι μαύρος, άσπρος, μπεζ, καφέ, στίγματα ή μακρυμάλλης. Αυτό δεν τους δημιουργεί κανένα πρόβλημα και έχουν δίκιο! Λοιπόν, ας δείξουμε περισσότερη ανοχή σαν τους σκύλους φίλους μας.

3- Ακούστε το σώμα σας

Τρώτε υγιεινά, κοιμάστε καλά, κινηθείτε, αναπνέετε σωστά… είναι η βάση για καλή υγεία, αλλά δεν αφιερώνουμε απαραίτητα χρόνο για να το κάνουμε. Τα ζώα, από την άλλη, γνωρίζουν ότι δεν μπορεί κανείς να ζήσει καλά χωρίς ένα σώμα σε καλή κατάσταση. Το σκυλάκι σας τεντώνεται για πολλή ώρα πριν σηκωθεί, κοιμάται αρκετά για να νιώσει καλά κ.λπ. Για να επανασυνδεθείτε με το σώμα σας και την «ζωική» σας προέλευση, πρακτική επίγνωση! Πώς να το κάνουμε ? Όταν περπατάτε, αφιερώστε χρόνο για να επανασυνδεθείτε με την αναπνοή σας, μάθετε να λέτε όχι όταν σας ζητούν πολλά, αφιερώστε χρόνο για να πάρετε έναν υπνάκο, αποκόψτε τον εαυτό σας από τα δίκτυα ορισμένα βράδια ή τα Σαββατοκύριακα κ.λπ.

4- Άφησε να φύγει

Η κοινωνία στην οποία ζούμε μας ωθεί από νωρίς να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, να είμαστε καλύτεροι από τους άλλους, πιο όμορφοι από τον τάδε, πιο δυνατοί από τον γείτονα κ.λπ. Αυτές οι ανέφικτες απαιτήσεις μερικές φορές μας βυθίζουν σε μια βαθιά αδιαθεσία. Η τελειότητα δεν υπάρχει, οπότε είναι καιρός να αφεθείς και να αγαπήσεις τον εαυτό σου όπως είσαι βαθιά. Όταν κάτι τους πάει στραβά, τα ζώα ξέρουν πώς να κάνουν πίσω μέχρι να μπορέσουν να ξεκινήσουν ξανά. Κάντε το ίδιο αποδεχόμενοι το μπορούμε να αφιερώσουμε χρόνο στον εαυτό μας όταν δεν πάει καλά και δεν προσπαθεί να μας ξεπεράσει με κάθε κόστος.

Written by admin

Γιατί ο σκύλος μου σκουπίζει τα πόδια του αφού αφοδεύσει;

Ένα «καφέ σκυλιών» ανοίγει τις πόρτες του στην πόλη της Νάντης