in

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το ταλέντο του σκύλου

Οι σκύλοι είναι γνωστό ότι έχουν εξαιρετική όσφρηση. Ιδιαίτερα ανεπτυγμένο, τους επιτρέπει να προσανατολίζονται στο περιβάλλον τους. Ένας σκύλος χωρίς ταλέντο είναι σαν ένα αεροπλάνο χωρίς φτερά… Εδώ είναι 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το ταλέντο ενός σκύλου!

1. Ένας «κόσμος με μυρωδιές»

Λέγεται για έναν σκύλο ότι είναι μακροσμάτηςπου σημαίνει ότι είναι η όσφρηση είναι πολύ ανεπτυγμένη. Το τελευταίο είναι εξάλλου σαράντα φορές πιο ανεπτυγμένη από αυτή των ανθρώπων ! Η μύτη του έχει περίπου 200 εκατομμύρια οσφρητικούς υποδοχείς. Επιπλέον, το μεμβράνη που βρίσκεται στο ρύγχος του χωρίζει την άφιξη του αέρα με δύο τρόπους. Του το επιτρέπει κανείς αναπνέω και το άλλο του μυρίζουν και αναγνωρίζουν οσμές .

Έτσι, το μύες της τρούφας φροντίστε να κατευθύνετε τον αέρα στο μέγιστο προς την οσφρητική δίοδο. Ο σκύλος λοιπόν αντιλαμβάνεται το περιβάλλον του ως μια μάζα μυρωδιών.

ο σκύλος μυρίζει
Συντελεστές: PixelwunderByRebecca/Pixabay

2. Αναγνώριση έντονης οσμής

Ο σκύλος έχει την ικανότητα να κανω διακρισεις τις μυρωδιέςδηλαδή να τα αναλύσουμε ένα ένα ενώ είναι ανακατεμένο στον αέρα. Μπορεί έτσι να ανιχνεύσει Ή se trouve sa τροφήγιος maître, και τα λοιπά Τον βοηθά επίσης να βρει σεξουαλικός σύντροφος κατά την περίοδο αναπαραγωγής.

3. Η μυρωδιά του σκύλου ως ταυτότητα

Ίσως αναρωτιέστε γιατί τα σκυλιά μυρίζουν ο ένας την πλάτη του άλλου όταν διασταυρώνονται. Είναι μόνο για μαθαίνουν να γνωρίζουν ο ένας τον άλλον ! Το άρωμα που απελευθερώνεται από έναν σκύλο επιτρέπει σε άλλους να αποκρυπτογραφήσουν την ηλικία και το φύλο τους.

Η όσφρηση ενός σκύλου ανιχνεύει επίσης φερομόνεςπου του επιτρέπουν επικοινωνούν με τη μυρωδιά με τα παρόμοιος.

ταλέντο σκυλί ξέρει
Πίστωση: 947051/Pixabay

4. Ο σκύλος μπορεί να εντοπίσει πράγματα που δεν μπορείτε να δείτε.

ο vue δεν είναι δεν το πιο λογικό ακονισμένος με τους τετράποδους φίλους μας. Δικα τους μυρωδιά τους επιτρέπει να αποζημιώνω για αυτό το αισθητηριακό χάσμα. Μπορούν έτσι ακολουθήστε τις οδηγίες μόνο από τη μυρωδιάώστε να βρουν το δρόμο τους ή του γύρνα ένα θήραμα.

Μερικά σκυλιά αρραβωνιάζονται από επιβολή του νόμου όπου το πυροσβέστες για συγκεκριμένες αποστολές: ανίχνευση ντοπάρω ή μερικά εκρηκτικάαλλά επίσης βρείτε ανθρώπους ενσφηνώνει κάτω από χαλίκια ή το χιόνι.

Σε φάρμακοέχει μάλιστα αποδειχθεί ότι τα σκυλιά είναι ικανά ανιχνεύουν αν το σώμα ενός ατόμου επενδύεται με καρκινικά κύτταρα. Ομοίως, θα μπορούσαν προβλέπουν εγκεφαλικά επεισόδια του κυρίου τους.

Εκ ΦΥΣΕΩΣ εμπαθήςμπορεί και ο σύντροφός σας «Νιώσε» τα συναισθήματα που βιώνεις χάρη σε χημικές ενώσεις που προέρχονται από το σώμα σας.

5. Μια μοναδική τρούφα

Τελικά, το ήξερες από πριν η εφεύρεση των ηλεκτρονικών τσιπ, αναγνωρισθείς Σκύλοι χάρη στο αποτύπωμα της τρούφας τους ? Στην πραγματικότητα, είναι το ίδια διαδικασία τι ανθρώπινο δακτυλικό αποτύπωμα : κάθε σκύλος έχει το δικό του αποτύπωμα στη μύτη.

Τώρα ξέρετε τα βασικά που πρέπει να ξέρετε για το ταλέντο του σκύλου!

ο σκύλος μυρίζει
Συντελεστές: Χρώμα/Pixabay

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Τα σκυλιά δεν βλέπουν ασπρόμαυρο!

Ο σκύλος μου φτερνίζεται: 6 πιθανοί λόγοι

Λαμπραντόρ και Γκόλντεν Ριτρίβερ: ομοιότητες και διαφορές

Written by admin

Συμπεριφορά σκύλου: 8 περίεργες συνήθειες αποκρυπτογραφήθηκαν

Οι 5 καλύτερες φυλές σκύλων υπηρεσίας