in

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τα μαξιλαράκια για σκύλους

Πολλοί πλοίαρχοι χρειάζονται πολύ χρόνο για να παρατηρήσουν τα μαξιλαράκια του σκυλιού τους, και για καλό λόγο! Αυτό το μέρος του σώματος παίζει ζωτικό ρόλο στη σωματική ευεξία του σκύλου. Χάρη σε αυτά, ο σύντροφός σας δεν χρειάζεται (εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων) προστασία ποδιών κατά τις εξόδους. Θέλετε να κατανοήσετε καλύτερα τη χρησιμότητά τους; Εδώ είναι 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τα μαξιλαράκια για σκύλους!

1. Τα τακάκια απορροφούν τους κραδασμούς!

Ο πρωταρχικός ρόλος αυτών των φορέων είναι να απορροφήσει κάθε είδους κραδασμούς. Καθώς τα σκυλάκια είναι ζωηρά ζώα που τους αρέσει να τρέχουν έξω, τα πόδια τους πρέπει να μπορούν να τα βοηθήσουν να μην πληγωθούν. Τα ρουλεμάν έχουν τότε τη λειτουργία του προσαρμοστούν σε διαφορετικά περιβάλλοντα.

2. Τα μαξιλαράκια μπορούν να σκληρύνουν…

Ακριβώς όπως τα ανθρώπινα πόδια, έτσι και τα μαξιλαράκια μπορούν να σκληρύνουν. Πράγματι, με το περπάτημα, το τρέξιμο και το τρέξιμο, το δέρμα που καλύπτει αυτά τα όργανα σκληραίνει. Αντίθετα, αν ο κυνικός δεν τρέχει αρκετά, τα τακάκια του θα γίνει λείο, λεπτό και άρα ευαίσθητο! Εξ ου και η σημασία του να βγάζετε το σκυλί σας έξω τακτικά. Η υγεία των μαξιλαριών του είναι σημαντική, γιατί αν υποβαθμιστεί, μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο στον σκύλο σας.

coussinet Shannonsmith / Pixabay
© shannonsmith / Pixabay

3. Τα τακάκια δεν αγαπούν την πίσσα!

Λάβετε υπόψη ότι εναπόκειται σε εσάς να παρακολουθείτε την κατάσταση των μαξιλαριών του συντρόφου σας. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι τα πόδια τους δεν είναι καλά προσαρμοσμένα στον τρόπο ζωής μας. Ο χειρότερος εχθρός τους: άσφαλτος! Αυτή η περιοχή πολύ ζεστό το καλοκαίρι και πολύ κρύο το χειμώνα μπορεί να αποδυναμώσει το δέρμα.

Στις βόλτες σας, προτιμήστε χώμα, χαλίκι, άμμο… Προσέξτε για κοχύλια στις ακτές και αγκάθια στα χωράφια. Τέλος πάντων, καλό είναι να ελέγξτε την κατάσταση των μαξιλαριών του σκύλου σας μετά από κάθε έξοδο.

4. Τα τακάκια, μιλάει!

Ναι, τα μαξιλαράκια του σκύλου σας πρέπει να είναι διατηρούνται ! Αυτό μειώνει τον κίνδυνο ρωγμών και τριβής που μπορεί να προκαλέσουν πόνο στο σκύλο σας.

σκύλος ξύνει το έδαφος
Πίστωση: smrm1977/iStock

Συγκεκριμένα, μπορείτε ένυδρο από καιρό σε καιρό το δέρμα των μαξιλαριών, και αυτό ειδικά το καλοκαίρι μετά από μια βόλτα. Το χειμώνα, σκεφτείτε καθαρίστε τα πόδια του σκύλου σας, γιατί το αλάτι που χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση του χιονιού είναι ερεθιστικό. Τελικά, κόψτε τις μακριές τρίχες ανάμεσα στα μαξιλαράκια, γιατί όσο λιγότερο προεξέχουν τόσο λιγότερη βρωμιά συσσωρεύεται.

5. Οι τραυματισμοί πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη…

Τα μαξιλαράκια μπορεί να είναι συμπαγή και να βοηθούν τον σκύλο στις κινήσεις του, παρόλα αυτά είναι εύθραυστα. Ειδικά σε περίπτωση τραυματισμού, μπορούν να κάνουν το κατοικίδιό σας να υποφέρει βασανιστικά. Είναι λοιπόν σημαντικό να αντιδράσετε αμέσως μόλις παρατηρήσετε κάποιο πρόβλημα.

Για μια χαραμάδα, ζητήστε ένα κρέμα κατά των ρωγμών στον φαρμακοποιό σας και εφαρμόστε το σύμφωνα με τις οδηγίες. Εάν παρατηρήσετε μια πληγή και είναι επιφανειακή, α επίδεσμος αρκετά. Τούτου λεχθέντος, εάν αιμορραγεί πολύ ή φαίνεται ότι έχει μολυνθεί, επικοινωνήστε με το γιατρό σας το συντομότερο δυνατό. κτηνιατρικός.

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

10 ενδιαφέροντα γεγονότα για τα σκυλιά!

7 συμπεριφορές που δείχνουν ότι ο σκύλος σας πονάει

Ο σκύλος μου πηδά πάνω μου: 4 εκπαιδευτικές συμβουλές

Written by admin

Πώς μπορώ να μάθω στον σκύλο μου να δίνει το παιχνίδι του;

Οι 6 κορυφαίες ράτσες σκύλων που τα πάνε υπέροχα με τις γάτες