in

5 ράτσες σκύλων που μοιάζουν με λύκο

Σίγουρα το γνωρίζετε, ο οικόσιτος σκύλος που ξέρουμε σήμερα κατάγεται από τον λύκο, το είχαμε μιλήσει και στο προηγούμενο άρθρο. Έτσι, από επιστημονική άποψη, οι σκύλοι και οι λύκοι ανήκουν σε ένα και το αυτό είδος κυνόδοντα: Canis lupus. Επί του παρόντος, υπάρχουν εκατοντάδες ράτσες σκύλων, οι οποίες είναι όλες εξαιρετικά διαφορετικές και απέχουν πολύ από τη σωματική διάπλαση ενός λύκου. Ωστόσο, ορισμένες ράτσες έχουν διατηρήσει αυτή την κομψή και άγρια ​​εμφάνιση που μας συναρπάζει τόσο πολύ!

Ο Τσεχοσλοβακικός Λύκος

Τσεχοσλοβακικό πορτρέτο σκύλου
Credits: Ekaterina Gorokhova / iStock

Το τσεχοσλοβακικό λυκόσκυλο δεν έχει αυτό το όνομα τυχαία αφού η εμφάνισή του μοιάζει παραδόξως με αυτή του λύκου! Αυτό οφείλεται κυρίως στον σταυρό από τον οποίο προέρχεται. Πράγματι, τη δεκαετία του 1960, Τσεχοσλοβάκοι στρατιώτες διασταύρωσε Γερμανούς Ποιμενικούς με Καρπάθιους λύκους. Από εκεί προέρχεται η σιλουέτα και το βάδισμά του που μοιάζει τόσο με αυτά του άγριου ζώου. Επιπλέον, ο Τσεχοσλοβακικός λυκόσκυλος έχει επίσης κάποιες ομοιότητες με τον χαρακτήρα του λύκου. Ακόμα κι αν απέχει πολύ από το να είναι άγριος, εξακολουθεί να είναι πιο ανεξάρτητος από έναν γεροδεμένο ή ένα μαλαμούτ, για παράδειγμα. Είναι ένα μεγαλόσωμο σκυλί που μπορεί να φτάσει μέχρι τα 75 εκατοστά στο ακρώμιο και να ζυγίζει 40 κιλά.

Ο λυκόσκυλος Saarloos

Δύο σκυλιά Sarloos παίζουν
Συντελεστές: Zuzule / iStock

Το Saarloos Wolfdog μοιάζει επίσης με λύκο, αλλά οφείλει το όνομά του στον άνθρωπο που έκανε το σταυρό από τον οποίο προήλθε. Ο Leendert Saarloos, ένας Ολλανδός εκτροφέας, προσπάθησε πράγματι να δημιουργήσει μια νέα ράτσα σκύλου διέλευση α Γερμανικός Ποιμενικός με έναν Ευρωπαίο λύκο από γονείς Σιβηρίας. Μετά από αρκετές δοκιμές, ήταν στη δεκαετία του 1930 που τελικά γεννήθηκε η φυλή λυκόσκυλο Saarloos. Η σιλουέτα του είναι κομψή και αρμονική και έχει τον ίδιο ελαφρύ βηματισμό με τον λύκο. Ακριβώς όπως ο Τσεχοσλοβακικός λυκόσκυλος, διατηρεί ορισμένα ένστικτα που μοιάζουν με λύκο και επομένως είναι γενικά μάλλον επιφυλακτικός.

Το αμερικανικό λυκόσκυλο ή λυκόσκυλο

Λύκος ξαπλωμένος στο γρασίδι
Credits: Emre Ceylan / iStock

Το αμερικανικό λυκόσκυλο, που ονομάζεται επίσης Wolfdog, είναι επίσης το αποτέλεσμα μιας διασταύρωσης μεταξύ ενός λύκου και ενός σκύλου. Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν γνωρίζουμε ακριβώς τη ράτσα του κυνόδοντα στην προέλευση αυτής της διασταύρωσης. Το Wolfdog έχει μια εντυπωσιακή φυσική ομοιότητα με τον λύκο με τον οποίο μοιράζεται επίσης εν μέρει τον χαρακτήρα. Πράγματι, λέγεται συχνά ότι το Wolfdog μοιάζει περισσότερο με λύκο παρά με σκύλο και ότι είναι αρκετά περίπλοκο να τον κοινωνικοποιήσεις. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να ξεκινήσει η κοινωνικοποίησή του από μικρή ηλικία. Η εκπαίδευσή του πρέπει να είναι και σταθερή και ήπια. Δεν είναι ασυνήθιστο για το Wolfdog να γρυλίζει ή να ουρλιάζει αντί να γαυγίζει.

Le Tamaskan

Σκύλος Tamaskan σε έναν αμμόλοφο
Πιστώσεις: gebut / iStock

Στη δεκαετία του 1980, οι κτηνοτρόφοι είχαν την ιδέα να δημιουργήσουν μια ράτσα με την εμφάνιση λύκου και τη συμπεριφορά ενός σκύλου. Το Tamaskan είναι επομένως μια πολύ πρόσφατη φυλή που προέρχεται από τη Φινλανδία. Αυτός ο πολύ αθλητικός σκύλος έχει χοντρή γούνα που τον προστατεύει από τις σκληρές θερμοκρασίες. Η σιλουέτα του είναι λοιπόν όπως επιθυμούσαν οι δημιουργοί του: πολύ κοντά σε αυτή του λύκου. Πολύ έξυπνος, ο Tamaskan είναι ένας σκύλος πολύ κοντά στον αφέντη του και στους ανθρώπους ενός στρατηγού. Σε αντίθεση με τις 3 προηγούμενες κούρσες, δεν δείχνει κάποια ιδιαίτερη δυσπιστία όσον αφορά τους Άνδρες. Το στοίχημα είναι επομένως επιτυχημένο για τους κτηνοτρόφους στην προέλευση αυτής της νέας ράτσας!

Ο Σιβηρικός Χάσκι

Σκύλος γεροδεμένος δίπλα σε μια λίμνη
Πιστώσεις: Lisa_Nagorskaya / iStock

Σκύλος έλκηθρου με καταγωγή από τη Σιβηρία, μεγάλομι Σιβηρικό χάσκι είναι ίσως η λιγότερο σαν λύκος ράτσα σκύλου σε αυτήν την επιλογή. Ωστόσο, έχει διατηρήσει κάποιες ιδιαιτερότητες. Όσον αφορά την προέλευση του Husky, γνωρίζουμε ότι η φυλή εμφανίστηκε πριν από περίπου 4000 χρόνια στην Ανατολική Σιβηρία μέσα στη φυλή Chukchi. Σωματικά μοιάζει περισσότερο με Malamute παρά με λύκο, αλλά το χαζό βλέμμα του συναρπάζει παρά τα πάντα! Αυτό το υπέροχο σκυλί είναι πιστό και πολύ κοντά στο αφεντικό του και δεν αντέχει να μένει μόνος του για πολύ. Πράγματι, από την καταγωγή του ως αγέλης, είναι γνωστό ότι μισεί τη μοναξιά.

Αυτό ολοκληρώνει την επιλογή μας για τις 5 ράτσες σκύλων που μοιάζουν εκπληκτικά με τους λύκους. Αυτά τα σκυλιά έχουν γενικά διατηρήσει κάποια ένστικτα του λύκου και ως εκ τούτου δεν πρέπει να τεθούν στα χέρια όλων.

Written by admin

Σύντομα υποχρεωτικό «πιστοποιητικό ευαισθητοποίησης» για υιοθεσία ζώου;

Η απίστευτη ιστορία του Μπίλι, ενός λαγωνικού που κουτσαίνοντας σαν τον αφέντη του