in

6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη γλώσσα του σκύλου σας

Θα έχετε προσέξει, ο σκύλος σας βγάζει συχνά τη γλώσσα του. Γενικά μακρύ και ροζ, μπορεί να είναι και μπλε! Επιπλέον, είναι πολύ χρήσιμο για πολλά πράγματα, όπως το ποτό ή ακόμα και την αναπνοή… Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Εδώ είναι 6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη γλώσσα του σκύλου σας!

1. Του επιτρέπει να δροσιστεί

Στην πραγματικότητα, τα σκυλιά ιδρώτα μόνο από τη γλώσσα και τα πόδια. Όταν βλέπετε τον σκύλο σας με το κρεμαστή γλώσσα et δυνατή αναπνοή, αυτό σημαίνει ότι αυτός ασθμαίνω. Κάνοντας αυτό, ο σκύλος αερίζω και εκτελεί το δικό του θερμορύθμιση.

Περνώντας γρήγορα, φωλιά επιτρέπει περιορίζω υγρασία αναπνευστική οδός, η οποία επίσης πηγαίνει ψύχρα. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία λειτουργεί λιγότερο καλά σε σκύλους με ο πεπλατυσμένο ρύγχος, γιατί οι κοιλότητες αέρα τους είναι στενός.

πατημασιά γλώσσα
Credits: StockSnap/Pixabay

2. Του χρησιμεύει ως κουτάλι για να πιει

Για να πιουν, τα περισσότερα ζώα φέρνουν νερό στο στόμα τους στο τέλος της γλώσσας τους. Ο σκύλος στο φύλλο κι αυτός επιφάνεια από το μπολ του ή οποιοδήποτε άλλο έκταση υγρούαλλά έχει δεν χρειάζεται να κλείσω σαγόνι! Πράγματι, απλώνει τη γλώσσα του από ανέκαθεν, μετά μέσα Ανατολή γρήγορα το τέλος προς τα πίσω να μαζέψει νερό. όχι κακό σαν τεχνική !

3. Μπορεί να είναι μπλε

Ράτσες όπως Σαρ-Πέι ή Τσόου Τσάου έχουν τη γλώσσα φυσικά μπλε. Πρόκειται για ένα γενετική ιδιαιτερότητα για αυτά τα δύο πρωτότυπα σκυλιά Ασιάτης.

Ωστόσο, αν παρατηρήσετε ότι η γλώσσα συνήθως ροζ του σκύλου σας γίνεται μπλε, είναι το σημάδι του α κακή αναπνοή. Και κτηνιατρικός θα σας βοηθήσει να λύσετε το πρόβλημα.

4. Επηρεάζει τον τρόπο που γαβγίζει

Η γλώσσα του σκύλου είναι μακρύ και σφιχτό. Πολύ μυώδης, μπορεί να προσανατολιστεί και να λυγίσει διαφορετικοί τρόποι. Ως εκ τούτου έχει σχεδιαστεί για να γαβγίσματα και διαφέρει από άτομο σε άλλο !

γλώσσα σκύλου
Credits: StockSnap/Pixabay

5. Μπορεί να περιέχει επικίνδυνα βακτήρια

Σε αντίθεση με πολλές πεποιθήσεις σχετικά με αυτό, το σάλιο του σκύλου δεν έχει οφέλη θεραπευτικός πάνω μας πληγές. Αν το κάνει με κάποιο τρόπο ενστικτώδης και από στοργή, δεν πρέπει να αφήσεις σκύλο γλείφει μια πληγή.

Το στόμα ενός σκύλου έχει περίπου 600 διαφορετικά βακτήρια, μερικά από τα οποία μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα τάφοι στους ανθρώπους. Το βακτήριο capnocytophaga canimorsus είναι πιθανό να δημιουργήσει ένα σήψη μόλις έχει περάσει δεν ξέρεις. Εάν, μετά από επαφή με σκύλο από δάγκωμα, γλείψιμο ή ακόμα και άγγιγμα, αισθάνεστε πυρετός και ναυτία, καλύτερα να πας Δες ένα γιατρό.

Ωστόσο, μην γίνετε παρανοΪκός: είναι στοργή πολύ σπάνιο που επηρεάζει μόνο τους ανθρώπους ανοσοκατεσταλμένος.

6. Η αίσθηση της γεύσης είναι αδύναμη στους σκύλους

Ανθρώπινο ον έχει πολλά γευστικούς κάλυκες και περίπου 10.000 αισθητήρες γεύσης. ο γλώσσα του σκύλου, έχει μόνο 1700. Αυτό αποτυχία ευαίσθητο είναι αποζημιωθεί χάρη σε πολύ ανεπτυγμένη όσφρηση των σκυλιών μας.

σκύλος γλώσσας τρούφας
Πίστωση: Kat Jayne/Pexels

Ο σκύλος είναι ιδιαίτερα λογικός σε όλα αυτά ζάχαρη (το φρούτο) και αμέρ (χαλασμένο φαγητό). Η ΓΕΥΣΗ Αλμυρός είναι λίγο αισθητό, γιατί το προγόνους του σκύλου έφαγε πολύ κρέας και μετά δεν είχε δεν χρειάζεται να αναπτυχθεί αυτή η γευστική πτυχή.

Τώρα ξέρετε περισσότερα για τη γλώσσα του σκύλου!

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το ταλέντο του σκύλου

Τα σκυλιά δεν βλέπουν ασπρόμαυρο!

Ονειρεύονται τα σκυλιά; Η απάντηση είναι ναι !

Written by admin

μια εναλλακτική λύση για να αποφύγετε να μαλώσετε τον σκύλο σας

μπορεί ένας ιδιοκτήτης να σας απαγορεύσει τα σκυλιά;