in

6 ράτσες σκύλων ασυμβίβαστες με γάτες

Η επιλογή του τέλειου σκύλου για την οικογένειά σας δεν είναι μικρό κατόρθωμα. Όταν έχετε ήδη μια γάτα στο σπίτι, γίνεται ακόμα πιο περίπλοκο. Όχι μόνο πρέπει να επιλέξετε έναν σκύλο που θα ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας, αλλά πρέπει επίσης να βρείτε έναν σκύλο που θα ταιριάζει στον τρόπο ζωής της γάτας σας! Εάν είστε αποφασισμένοι να γίνετε και γατανός και σκύλος, εξοικειωθείτε με τις χειρότερες ράτσες σκύλων για γάτες.

Μην ανησυχείτε, υπάρχουν πολλές ράτσες σκύλων που τα πάνε πολύ καλά με τις γάτες. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει με αυτά.

Εδώ είναι 6 σκυλιά που δεν πρέπει να υιοθετήσετε όταν έχετε γάτα στο σπίτι

1. Australian Cattle Dog

Αυτή η αξιολάτρευτη ράτσα βοοειδών είναι ένα πιστό και αφοσιωμένο κατοικίδιο, αλλά η γάτα σας μπορεί να έχει διαφορετική γνώμη. Καθώς τα Αυστραλιανά Βοοειδή Σκύλοι εκτρέφονταν πάντα ως βοσκοί, έχουν πολύ δυνατά ένστικτα και δεν μπορούν να αντισταθούν στην παρόρμηση να τα βάλουν στη δουλειά. Το να κρατάς γάτες δεν είναι μικρό κατόρθωμα, αλλά αυτή η φυλή είναι έτοιμη για την πρόκληση.

Ένας αυστραλιανός ποιμενικός σκύλος μπορεί να κυνηγήσει τη γάτα σας σε μια προσπάθεια να την κρατήσει στην αγέλη. Αν και αυτά τα σκυλιά γενικά δεν είναι επιθετικά προς τα μικρά ζώα, η γάτα σας μπορεί να μην αισθάνεται άνετα όταν κυνηγάει ένα μεγάλο πλάσμα με αιχμηρά δόντια. Εάν έχετε μια γάτα και σκέφτεστε να προσθέσετε έναν αυστραλιανό σκύλο βοοειδών στην οικογένειά σας, ένας εκπαιδευτής μπορεί να σας βοηθήσει να θέσετε όρια για τον σκύλο σας.

Αυτό το άρθρο μπορεί να σας ενδιαφέρει: μπορείς να δώσεις τροφή για σκύλους σε μια γάτα;

2. Με λαγωνικό

Δεδομένου ότι τα λαγωνικά εκτρέφονται παραδοσιακά για να κυνηγούν μικρά θηράματα, είναι από τα χειρότερα σκυλιά για γάτες. Παρόλο που αυτή η φυλή έχει χρησιμοποιηθεί ιστορικά για το κυνήγι ζώων όπως τα κουνέλια, η κίνηση του θηράματος συνήθως επεκτείνεται και σε άλλα μικρά ζώα.

Εάν έχετε μια γάτα στο σπίτι, οι πιθανότητες είναι ότι ένα λαγωνικό θα απολαύσει να την κυνηγήσει. Τα λαγωνικά είναι ενεργητικά σκυλιά που τους αρέσει να έχουν μια δουλειά να κάνουν. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε δημιουργικούς τρόπους για να ανακατευθύνετε την ενέργεια ενός λαγωνικού, θα είναι μόνο θέμα χρόνου να αρχίσει να κυνηγάει τον αιλουροειδές σύντροφό σας.

3. Λαγωνικό

Τα λαγωνικά ανήκουν στην ομάδα των sighthound και χρησιμοποιούνταν ιστορικά για το κυνήγι μικρών θηραμάτων, όπως κουνέλια και αλεπούδες. Η έντονη όρεξη ενός λαγωνικού για θήραμα μπορεί να το κάνει να κυνηγήσει τη γάτα σας. Δεδομένου ότι Τα λαγωνικά μπορούν να σπριντάρουν έως και 70 χιλιόμετρα την ώρα όταν καταδιώκουν θήραμα, γενικά δεν είναι κατάλληλα για σπίτια όπου ζουν γάτες.

4. Λε τεριέ Τζακ Ράσελ

Δεν είναι όλα τα είδη τεριέ κατάλληλα για σπίτια όπου ζουν γάτες και το τεριέ Jack Russell δεν αποτελεί εξαίρεση. Αυτοί οι δυνατοί κυνόδοντες εκτράφηκαν για να κυνηγούν μικρά θηράματα και έχουν πολύ έντονη τάση να κυνηγούν μικρά ζώα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Jack Russels είναι ζωηροί σύντροφοι, αλλά η γάτα σας θα ήταν πιθανώς πιο ευτυχισμένη με μια πιο χαλαρή ράτσα σκύλου.

5. Η μινιατούρα Schnauzer

Τα μινιατούρα Schnauzer είναι γνωστά για την υψηλή τους ενέργεια και ευφυΐα. Αναζητούν συνεχώς μια διέξοδο για την φαινομενικά απεριόριστη ενέργειά τους και οι γάτες που κυνηγούν μπορεί να τους αρέσουν. Ένα μινιατούρα σνάουζερ δεν είναι πιθανό να είναι επιθετικό προς τον φίλο της γάτας σας, αλλά μπορεί να τον τρομάξει κάπως.. Με πολλή υπομονή και αφοσίωση, μπορείτε να εκπαιδεύσετε ένα Miniature Schnauzer να μην κυνηγά τη γάτα σας. Ωστόσο, αυτή η φυλή εκτράφηκε αρχικά για να κυνηγήσει και το να ξεπεράσετε το κυνηγό της ένστικτο θα είναι μια δύσκολη μάχη και για τους δυο σας.

6. Το Siberian Husky

Το όμορφο Σιβηρικό χάσκι έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλές στους ιδιοκτήτες σκύλων, αλλά μπορεί να είναι μια από τις χειρότερες ράτσες σκύλων για γάτες. Τα χάσκι είναι γνωστά για την ενέργεια, την εξυπνάδα και το πείσμα τους. Όχι μόνο ένας γεροδεμένος θα έχει την τάση να κυνηγά τη γάτα σας, αλλά θα είναι δύσκολο (αλλά όχι αδύνατο) να τον εκπαιδεύσετε να σταματήσει να το κάνει. Εάν θέλετε οπωσδήποτε να προσθέσετε ένα χάσκι Σιβηρίας στην οικογένειά σας, να είστε έτοιμοι να εργάζεστε συνεχώς μαζί του και τη γάτα σας για να τους βοηθήσετε να ζήσουν αρμονικά.

συμπέρασμα

Πριν φέρετε ένα νέο ζώο στο σπίτι με τη γάτα σας, σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να ζητήσετε τη βοήθεια ενός εκπαιδευτή που μπορεί να σας δείξει πώς να συστήσετε μια γάτα και έναν σκύλο.

Θυμηθείτε ότι αυτές οι ράτσες δεν προορίζονται να είναι καλοί σύντροφοι για τις γάτες, αλλά υπάρχουν εξαιρέσεις σε κάθε κανόνα. Κάθε σκύλος είναι διαφορετικός και διαφορετικές συνθήκες μπορούν να οδηγήσουν σε διαφορετικά αποτελέσματα. Εάν υιοθετήσετε μια από αυτές τις ράτσες ως κουτάβι και συνεργαστείτε επιμελώς με έναν εκπαιδευτή για να την απευαισθητοποιήσετε στη γάτα σας, μπορεί να μην αντιμετωπίσετε ποτέ προβλήματα. Ωστόσο, κατά γενικό κανόνα, τα όπλο σκυλιά, τα τεριέ και τα σκυλιά βοσκής είναι διαβόητα για τα θηράματά τους και δεν είναι πιθανό να γίνουν καλοί σύντροφοι για τις γάτες.

Written by admin

Όλες οι ράτσες σκύλων και η ταξινόμησή τους (FCI)