in

6 συμβουλές που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Η υιοθεσία ενός σκύλου ή οποιουδήποτε άλλου ζώου, θα πρέπει να είναι μια καλά μελετημένη απόφαση. Δείτε το σαν να έχετε ένα παιδί: απαιτείται οργάνωση και προετοιμασία, για να πάνε όλα ομαλά. Ο σκύλος σας θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σας για πολύ καιρό. Είτε πρόκειται για κουτάβι είτε για ενήλικα κυνόδοντα, εδώ είναι όλες οι συμβουλές μας για να καλωσορίσετε τον νέο σας σκύλο όπως θα έπρεπε να είναι!

Να προετοιμαστεί για την άφιξη του σκύλου

1. Τακτοποιήστε το χώρο και καθορίστε κανόνες

Όταν ο σκύλος σας έχει βάλει τα τέσσερα πόδια του στο σπίτι, θα είναι επιτακτική ανάγκη να έχει όλα όσα χρειάζεται. Ξεκινά με τις γωνίες του, που θα αποτελέσουν τα κύρια σημεία αναφοράς του. διάταξη ένα καλάθι σε ένα ήσυχο μέρος του σπιτιού σας, όπου θα είναι σίγουρο ότι θα μπορεί να κοιμάται καλά και να ξεκουράζεται. Προσέξτε να επιλέξετε ένα συμπαγές καλάθι προσαρμοσμένο στο ενήλικο μέγεθος του σκύλου σας. Ομοίως, πρέπει να είναι στο έδαφος, για να μην αισθάνεται ο σκύλος σας ανώτερος από εσάς. Οι σκύλοι έχουν μια ιεραρχική σχέση με τα άλλα μέλη της αγέλης τους. Στη συνέχεια, οργανώστε ένα μέρος για αυτόν στο οποίο θα υπάρχει το μπολ του με το φαγητό και το μπολ του με το νερό. Ο σκύλος σας πρέπει να ξέρει ότι εδώ μπορεί να φάει και να πιει.

Εάν ζείτε με πολλά άτομα ή ακόμα και σε μεγάλη οικογένεια, τότε είναι απαραίτητο αυτό όλοι γνωρίζουν τους κανόνες και τα όρια που πρέπει να επιβληθούν στη νέα άφιξη του σκύλου. Πρέπει να γνωρίζει τι έχει το δικαίωμα να κάνει ή όχι και επομένως να λαμβάνει συνεπείς οδηγίες. Αν του επιτρέψετε να κάνει κάτι και κάποιος άλλος δεν το κάνει, το μυαλό του σκύλου σας θα γεμίσει γρήγορα με αντιφάσεις. Τέλος, μην ξεχνάτε ασφαλίστε το σπίτι σας, για να αποφύγετε οποιοδήποτε ατυχές ατύχημα, ειδικά αν υιοθετήσετε ένα κουτάβι!

κουτάβι που καλωσορίζει τον σκύλο του
Συντελεστές: Elijah M. Henderson/Unsplash

2. Κάντε τις απαραίτητες αγορές

Για να καλωσορίσετε σωστά τον νέο σας σκύλο, το να έχετε όλα τα βασικά αξεσουάρ είναι ένα σημείο που δεν πρέπει να αγνοήσετε. Είναι υπέρ του υγεία, ασφάλεια και ανάπτυξη του σκύλου σας. Εδώ είναι μια λίστα:

  • Και καλάθι ;
  • Απο μπολ και του το σωστό φαγητό τα φυσικά και μεταβολικά χαρακτηριστικά του σκύλου σας·
  • Απο αξεσουάρ συντήρησης (βούρτσα, σαμπουάν κ.λπ.)
  • Μερικοί παιχνίδια και λιχουδιές προώθηση της μάσησης: τα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά για την ανάπτυξη του σκύλου και ιδιαίτερα για αυτή του κουταβιού.
  • ΕΝΑ κιβώτιο μεταφοράς: θα σας εξυπηρετήσει πολλές φορές και αποτελεί εγγύηση ασφάλειας.
  • Ενα κολιέ, ένα λουρί και ή ένα λουρί.

3. Οργανώστε το πρώτο τους ταξίδι

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα μοιραστείτε με το νέο σας σκύλο έξω από το καταφύγιο ή το ρείθρο όπου έχει περάσει πολύ χρόνο. Πρέπει λοιπόν να συγκεντρώσετε τις πιο ιδανικές συνθήκες, ώστε να μην αισθάνεται πολύ άγχος. Το καλύτερο είναι να ζητήσεις από κάποιον να σε συνοδεύσει, για να μπορέσεις πάρε το ζώο στην αγκαλιά σου ή μείνε δίπλα του αν βρίσκεται σε κλουβί μεταφοράς. Τα σκυλιά που δεν έχουν ταξιδέψει ποτέ με αυτοκίνητο μπορεί να είναι άρρωστα: σχεδιάστε όλα όσα χρειάζεστε σε περίπτωση μικρής διαρροής!

αυτοκίνητο σκυλιών που καλωσορίζει τον σκύλο του
Πίστωση: adrian/Unsplash

Δείξτε του το νέο του σπίτι

4. Διατηρήστε την τάξη και την ηρεμία τις πρώτες μέρες

Το καλωσόρισμα του σκύλου σας κάνει ομοιοκαταληξίες με ήρεμη και στοχαστική στάση. Το πρώτο σας ένστικτο θα ήταν πιθανώς να καλύψετε το σκυλάκι σας με χάδια και να αναφωνήσετε μπροστά στο όμορφο πρόσωπό του. Παρόλα αυτά, είναι λάθος να μην δεσμεύεσαι. Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του: μόλις έφυγε από το μέρος που ζούσε μέχρι τώρα, είχε ίσως μια μεγάλη διαδρομή και γνώρισε νέα πρόσωπα. Είναι πολλά συναισθήματα ταυτόχρονα! Αφήστε τον να ανακαλύψει το σπίτι σας και να εγκλιματιστεί σε αυτό το νέο περιβάλλον με ηρεμία. να είσαι ικανοποιημένος με συμπεριφερθείτε κανονικά μαζί του, ξεκινώντας δείχνοντάς του όλες τις γωνίες που του έχετε κανονίσει προσεκτικά.

Χρησιμοποιήστε έναν τόνο που είναι εξίσου χαλαρωτικός με την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας και χαϊδέψτε το σκυλάκι σας όταν είναι κοντά σας. Αν τον δείτε να βγαίνει σε μια περιοχή που είναι απαγορευμένη για αυτόν, πείτε μια «μη» στάση για να καταλάβει. Τέλος, μην το πιέζετε να πάει εκεί που δεν θέλει: όλα πρέπει να πάνε ομαλά.

5. Συστήστε το στα μέλη της οικογένειάς σας

Αυτό το βήμα είναι θεμελιώδες. Ο σκύλος σας πρέπει να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρος με όλους στο σπίτι. Εάν έχετε παιδιά, εξηγήστε τους πώς να αντιμετωπίζουν έναν σκύλο και τι να μην κάνουν (για παράδειγμα, να ξυπνούν τον σκύλο όταν κοιμάται). πες τους να μείνω ήρεμος, τόσο στις κινήσεις τους όσο και στη φωνή τους. Το σκυλί σας τότε θα είναι όλο και πιο ανοιχτό να παίξει και να τα χαϊδέψει μαζί του.

Συντελεστές: LightFieldStudios/iStock

Μπορεί επίσης να έχετε ήδη άλλα ζώα το σπίτι σας. Να είστε παρόντες στην πρώτη συνάντηση και να αφήσετε τα πράγματα να γίνουν σταδιακά. Ο καθένας πρέπει να συνηθίσει την παρουσία του άλλου μυρίζοντας ο ένας τον άλλον, μοιράζοντας τα ίδια δωμάτια της ζωής… όλα αυτά θα επιτρέψουν στα μαλλιά σας να υφαίνουν δεσμούς μεταξύ τους. Είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο: Κάνε υπομονή.

6. Ξεκινήστε την εκπαίδευσή του

Μόλις ο σκύλος σας ανακαλύψει τον νέο βιότοπό του, είναι απαραίτητο να το παρουσιάσετε μια ρουτίνα που θα τον κάνει να υιοθετήσει καλές συνήθειες. Οι ώρες των γευμάτων θα πρέπει να είναι τακτικές και να ακολουθούν τις δικές σας, ώστε να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο στο μυαλό του σκύλου σας. Αν γρυλίζει όταν πλησιάζεις το φαγητό του, μαλώστε τον σταθερά και αφαιρέστε το μπολ του. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία όσες φορές χρειάζεται κατά τη διάρκεια των πρώτων γευμάτων. Ο σκύλος σας πρέπει να είναι ήρεμος και να σας αφήνει να φύγετε όταν αποφασίσετε κάτι. Καλωσορίζει και τον σκύλο του επιβάλλει κανόνες ζωής από την αρχή.

Στην αρχή, ο σκύλος σας πρέπει να είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένος το περιβάλλον του και την κοινωνικοποίησή του. Αν εκδηλώσει καταστροφική ή επιθετική συμπεριφορά, υπάρχει πρόβλημα και μπορεί να υποφέρει από άγχος αποχωρισμού. Τα περισσότερα ενήλικα σκυλιά είναι ήδη καθαρά, αλλά μην ξεχάσετε να τα ενσταλάξετε τα βασικά στοιχεία υγιεινής για το κουτάβι σας.

Πιστώσεις: vit-plus/iStock

7. Ελέγξτε τις εκρήξεις στοργής σας το πρώτο βράδυ

Αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό. Είτε πρόκειται για κουτάβι είτε για ενήλικο σκύλο, στην αρχή θα δυσκολευτεί να κοιμηθεί μόνος του. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό! Ωστόσο, εάν ο σκύλος σας αρχίσει να γκρινιάζει όταν πηγαίνετε για ύπνο, μην του δίνετε σημασία. Εάν πηγαίνετε να τον παρηγορήσετε κάθε φορά ή εάν τον παίρνετε μαζί σας, μπορεί να χειροτερέψει την κατάσταση. Οπότε, βάλτε τον σκύλο σας για ύπνο έξω από το δωμάτιό σας είναι ένα καλό αντανακλαστικό για να ληφθεί, ειδικά ο χρόνος που παίρνει τα σημάδια του. Αν θέλετε να κοιμάται στο δωμάτιό σας, είναι δική σας επιλογή και είναι επίσης πολύ πιθανό!

Τώρα έχετε όλα τα κλειδιά στα χέρια για να ξέρετε πώς να καλωσορίσετε τον σκύλο σας!

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Υιοθετώ έναν σκύλο: μάλλον αρσενικό ή θηλυκό;

5 καλοί λόγοι για να έχεις σκύλο!

Τα οφέλη των μαλακών παιχνιδιών για σκύλους

Written by admin

Φέρνετε τον σκύλο σας σε επίδειξη πυροτεχνημάτων, καλή ή κακή ιδέα;

The Briard, τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το μεγάλο αρκουδάκι