in

7 καλά αντανακλαστικά για να τον βοηθήσουν

Ένα χειροκρότημα βροντής… Και πάμε! Ο σκύλος σας φοβάται, δεν ξέρει πού να σταθεί, τρέμει, ψάχνει κρυψώνα… Με λίγα λόγια. Όταν ο σκύλος σας φοβάται την καταιγίδα, δεν μπορούμε να τον σταματήσουμε! Λοιπόν, πώς να διαχειριστείτε αυτή τη φοβία και να καθησυχάσετε τον σκύλο σας;

Ανακαλύψτε 7 καλά αντανακλαστικά που πρέπει να υιοθετήσετε για να βοηθήσετε τον σκύλο σας να ξεπεράσει τον φόβο του για τις καταιγίδες.

1 – Κρατήστε το ασφαλές κοντά σας

Αν παρατηρήσετε ότι ο σκύλος σας φοβάται τις καταιγίδες, είναι προφανές ότι Το να τον αφήσεις έξω δεν είναι λύση. Πράγματι, αυτό θα μπορούσε από τη μία πλευρά, τον τραυματίσουν ; από την άλλη, μπορούσε να προσπαθήσει να ξεφύγει από την καταιγίδα και να τρέξει μακριά στο μέτρο του δυνατού, με κίνδυνο χάνωή να έχει ένα ατύχημα.

Γι’ αυτό καλύτερα να τον αφήσεις να μπει μέχρι να περάσει η καταιγίδα. Επιπλέον, vΗ παρουσία σας μπορεί τότε να τον καθησυχάσει. Επίσης, μπορείτε να σκεφτείτε κλείστε τα παράθυρα και τα παντζούρια χύνω μειώστε περαιτέρω τον θόρυβο βροντάς, και πρόσφερέ του μια αίσθηση προστασίας.

2 – Αφήστε το να κρυφτεί

Είναι πολύ συνηθισμένο για σκύλους πήγαινε να κρυφτείς όταν τρομάζουν από έναν ήχο, και πιο συγκεκριμένα από αυτόν της καταιγίδας. Μπροστά σε αυτή την αντίδραση, μην αντιδράς με κανέναν τρόπο! Στην πραγματικότητα, αναγκάζοντάς τον να ξεπεράσει τον φόβο του θα μπορούσε να τον τραυματίσει. Επιπλέον, αν δει ότι αντιδράς κι εσύ, ενισχύει την ιδέα του ότι υπάρχει πιθανός κίνδυνος. Αφήστε το λοιπόν κρυβω όπως θέλει, και να κρατήσει έναν γαλήνιο τόνο να τον βοηθήσει ηρέμησε.

σκύλος κάτω από την κρυψώνα
Credits: Torange.biz

3 – Να είστε ήρεμοι για να είστε καθησυχαστικοί

Μην ξεχνάτε ότι η μικρή σας συντροφιά νιώσε τα συναισθήματα ανθρώπους γύρω του. ΕΤΣΙ μην πανικοβάλλεστε και μείνετε ήρεμοι αντιμετωπίζοντας την καταιγίδα. Κάντε σαν να μην συνέβη τίποτα και επιστρέψτε στην επιχείρησή σας. Αυτό θα αποτρέψει τον σκύλο σας από το να ανησυχεί πολύ και θα καταλάβει ότι δεν ρισκάρει τίποτα. Ομοίως, μην πάρετε την ιδέα του μαλώστε τον για να ηρεμήσει θα έκανε τα πράγματα χειρότερα.

4 – Μην τον πάρετε στην αγκαλιά σας

Ιδιωτικό μπάνιο, μην προσπαθείς να καθησυχάσεις ο κυνικός φίλος σας κουβαλώντας τον ή αγκαλιάζοντάς τον. Εάν για ένα παιδί, αυτή η χειρονομία βοηθά να ηρεμήσει. ένας σκύλος θα μεταφράσει αυτή την πράξη εντελώς διαφορετικά. Πράγματι, θα το σκεφτεί ανησυχείς κι εσύ et ο πανικός του θα αυξηθεί.

5 – Προσπαθήστε να του αποσπάσετε την προσοχή

Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε αυτή τη μέθοδο! Όταν ήσουν παιδί… Μετρούσες ποτέ πρόβατα όταν ο γιατρός σου έκανε ένεση; Αυτή η τεχνική ονομάζεται: εκτροπή της προσοχής ! Έρχεται καταιγίδα; Κανένα πρόβλημα, αρπάξτε το αγαπημένο παιχνίδι του σκύλου σας et παίξε μαζί του. Ως αποτέλεσμα, το παιχνίδι θα τον απασχολήσει τόσο πολύ που δεν θα δώσει καν σημασία στο θόρυβο εξω απο.

εσωτερικό παιχνίδι σκύλου στο σπίτι
Συντελεστές: congerdesign / Pixabay

6 – Σκεφτείτε να του δώσετε χαλαρωτικά προϊόντα

Ο φόβος του σκύλου σας μπορεί να είναι ασθενικός και τίποτα δεν το ξεπερνά. Ευτυχώς, όπως χαλαρώνει ένας άντρας με ένα ποτό, υπάρχουν προϊόντα με την ικανότητα να καταπραΰνει των ζώων. Φυσικά, ο στόχος δεν είναι να προσπαθήσετε να πυροβολήσετε τον σκύλο σας με βολές Chartreuse! Αλλά να ξέρετε ότι υπάρχει Φυτό, που ονομάζεται “Λουλούδια Μπαχ”γνωστό ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός για τους ανθρώπους, αλλά και για των ζώων.

Ωστόσο, συνιστάται ανεπιφύλακτα να ρωτήσετε συμβουλές από τον κτηνίατρό σας πριν του δώσετε οποιοδήποτε καταπραϋντικό προϊόν, ειδικά αν δεν είναι απολύτως φυσικό.

7 – Εξοικειώστε τον με την καταιγίδα

Τέλος, μπορείτε να δοκιμάσετεαναμένοντας καταιγίδες. Για αυτό, βρείτε στο διαδίκτυο ηχητικά εφέ που μιμούνται τον ήχο της βροντής. Μην βάζετε την ένταση πολύ ψηλά και μεταδώστε τα μόνο για λίγα λεπτά. Μετά, σιγά σιγά, αυξήστε την ένταση καθώς και τον χρόνο μετάδοσης. Με αυτόν τον τρόπο, ο σκύλος σας δεν θα φοβάται πλέον την καταιγίδα σε λίγες μόνο εβδομάδες!

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Πώς μπορώ να βοηθήσω τον σκύλο μου να αντιμετωπίσει τη μοναξιά;

Τα οφέλη των μαλακών παιχνιδιών για σκύλους

Γιατί ο σκύλος μου ουρλιάζει σαν λύκος;

Written by admin

όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό το μικροσκοπικό σκυλί

τα βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον αγαπημένο σκύλο