in

8 από τις πιο σπάνιες ράτσες σκύλων στον κόσμο

Το Jack Russel, το Bulldog, το Chihuahua, ο German Shepherd, το Labrador ή το Pug είναι σκυλάκια που συναντάμε αρκετά τακτικά. Από την άλλη, αν σας λένε για Mudi, Azawakh ή Xoloitzcuintli, αυτά τα ονόματα ακούγονται περισσότερο σαν ονόματα ναρκωτικών. Ωστόσο, πρόκειται όντως για ράτσες σκύλων, αλλά είναι πολύ σπάνιες, ακόμη και σπάνιες. Φυσικά, δεν αναφέρονται όλες οι σπάνιες ράτσες σε αυτό το άρθρο, αλλά σήμερα παρουσιάζουμε οκτώ από αυτές!

1- L’Azawakh

Καφέ azawakh στο προφίλ
Πιστώσεις: animalinfo / iStock

Το Azawakh ανήκει στην οικογένεια των λαγωνικών. Τα τεράστια και λεπτά πόδια του επιτρέπουν να τρέχει πολύ γρήγορα αφού μπορεί να φτάσει τα 70 χλμ/ώρα! Αυτό το σπάνιο κομψό σκυλί κατάγεται από την έρημο της Σαχάρας στη Δυτική Αφρική. Τότε χρησιμοποιήθηκε ως σκύλος φύλακας, αλλά και ως κυνηγετικός, μια πειθαρχία στην οποία διαπρέπει. Δυστυχώς, αυτό το υπέροχο σκυλί είναι μια από τις πιο σπάνιες ράτσες στον κόσμο και βρίσκεται κυρίως στην περιοχή καταγωγής του.

2- Le Catalburun

σκύλος ράτσας catalburun
Πιστώσεις: pepe_euforia / iStock

Είναι πολύ σπάνιο να συναντήσετε αυτόν τον κυνηγετικό σκύλο εκτός από την περιοχή καταγωγής του, την Τουρκία. Έχει επίσης αρκετά άτυπα φυσικά χαρακτηριστικά. Το πιο απίθανο είναι η τρούφα του χωρισμένη σε δύο μέρη. Στην πραγματικότητα, το όνομά του, Catalburun, μεταφράζεται κυριολεκτικά σε «διχαλωτή μύτη». Μια άλλη φυσική ιδιαιτερότητα: τα πολύ μακρινά μάτια του. Δυστυχώς, αυτά τα χαρακτηριστικά είναι πιθανότατα αποτέλεσμα ενδογαμίας λόγω του μικρού πληθυσμού της. Αρχικά, οι κτηνοτρόφοι πίστευαν ότι αυτή η σχισμένη μύτη έδινε στον σκύλο αυξημένη ευαισθησία στις μυρωδιές. Ωστόσο, έχει πλέον συνδεθεί με υψηλότερο κίνδυνο σχιστίας υπερώας…

3- Και το Χωριό

σκύλος ράτσας mudi
Πιστώσεις: Lisa_Nagorskaya / iStock

Το Mudi είναι για την Ουγγαρία ό,τι το Border Collie για τη Γαλλία. Αυτό το μικρό τσοπανόσκυλο είναι πολύ δυναμικό και πιστό, γεγονός που το καθιστά έναν υπέροχο σύντροφο για όλη τη ζωή. Η μικρή του ιδιαιτερότητα είναι ένα σγουρό τρίχωμα. Προς το παρόν, αυτοί οι σκύλοι εξακολουθούν να εργάζονται στα κοπάδια στη χώρα καταγωγής τους. Ωστόσο, εκτιμώνται και ως σκύλος συντροφιάς, καθώς είναι σε θέση να προσαρμοστούν στη ζωή σε διαμέρισμα. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για να τους δοθεί ο χρόνος και η καθημερινή δραστηριότητα που χρειάζονται.

4- Η Πούλι

σκύλος ράτσας puli
Συντελεστές: Bigandt_Photography / iStock

Το Puli μπορεί να σας πει κάτι, γιατί έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό με το Komondor: το παλτό του. Πράγματι, αυτός ο σκύλος με μια ιδιαίτερη σωματική διάπλαση έχει ένα παχύ στρώμα μαλλιών που συμπλέκονται για να σχηματίσουν είδη dreadlocks. Είναι από τις πρώτες ράτσες τσοπανόσκυλων. Είναι επίσης ένας εξαιρετικός σκύλος συντροφιάς που δεν θα διστάσει να προστατεύσει την οικογένειά του αν χρειαστεί. Η διαφορά με το Komondor είναι το μέγεθός του αφού ζυγίζει κατά μέσο όρο 15 κιλά έναντι 50 κιλών για το Komondor.

5- Λε Κάι Κεν

πορτρέτο ενός σκύλου ράτσας kai ken
Credits: MirasWonderland / iStock

Το Kai Ken είναι ένας σκύλος ιαπωνικής καταγωγής που θεωρείται πραγματικός εθνικός θησαυρός σε αυτή τη χώρα. Προέρχεται από τα βουνά του α Ιαπωνικό νησί όπου η φυλή εξελίχθηκε με πολύ απομονωμένο τρόπο. Αυτό το χαρακτηριστικό το καθιστά μια πολύ καθαρή ράτσα. Αυτός ο υπέροχος σκύλος έχει ένα μαύρο τρίχωμα και έχει φυσικά χαρακτηριστικά αρκετά παρόμοια με άλλες ιαπωνικές ράτσες όπως το Shiba Inu ή το Akita Inu. Είναι ένας πολύ δυναμικός έμφυτος κυνηγός που σαφώς δεν είναι φτιαγμένος να περνά τις μέρες του στον καναπέ.

6- Le Thai Ridgeback

chien de race Thai ridgeback
Πιστώσεις: White_bcgrd / iStock

Όπως όλα τα σπάνια σκυλιά σε αυτήν την ταξινόμηση, το Thai Ridgeback δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα και έχει επίσης τη δική του μικρή ιδιαιτερότητα. Στην πραγματικότητα, μια ράχη από μαλλιά στέκεται στη μέση της πλάτης αυτού του σκύλου από την Ταϊλάνδη. Το Thai Ridgeback είναι ένας εξαιρετικός σκύλος φύλακας και είναι πολύ πιστός. Ωστόσο, έχει διατηρήσει πολλά άγρια ​​ένστικτα και μπορεί να είναι επιφυλακτικός με τους ξένους.

7- Το Xoloitzcuintli

Σκύλος ράτσας Xoloitzcuintle
Πιστώσεις: nickpo/iStock

Αυτός ο σκύλος με το όνομα που δεν προφέρεται είναι μια από τις παλαιότερες ράτσες στον κόσμο. Γνωστό και ως Mexican Hairless Dog, έχει επομένως την ιδιαιτερότητα να έχει χωρίς μαλλιά. Είναι παρών στο Μεξικό για περισσότερα από 3000 χρόνια όπου μάλιστα στήνονται αγάλματα προς τιμήν του! Το Xoloitzcuintli εκτιμάται γιατί είναι ένα έξυπνο και πολύ πιστό σκυλί. Από την άλλη, το εύθραυστο δέρμα του απαιτεί τη μεγαλύτερη προσοχή. Για παράδειγμα, θα πρέπει να ενυδατώνεται τακτικά και να προστατεύεται από τον ήλιο με αντηλιακό.

8- Ο σκύλος του Φαραώ

κυνηγόσκυλο φαραώ στο χιόνι
Credits: Eudyptula / iStock

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, ο Σκύλος του Φαραώ ήταν γνωστός από τότε της αρχαίας Αιγύπτου. Είναι σκύλος που χρησιμοποιούνταν ιδιαίτερα για κυνήγι. Σήμερα είναι πάνω από όλα σκύλος συντροφιάς. Άλλωστε είναι πολύ κοντά στον αφέντη του και χρειάζεται να είναι στο επίκεντρο της προσοχής. Σπορ και ανθεκτικός, αυτός ο σκύλος τύπου λαγωνικού έχει μεγάλη ανάγκη να ασκείται. Αρκετά συγκρατημένος, μπορεί να είναι επιφυλακτικός με τους ξένους.

Όπως αναφέρθηκε στην εισαγωγή, αυτή η λίστα προφανώς δεν είναι εξαντλητική. Υπάρχουν ακόμα πολλές άλλες ελάχιστα γνωστές ράτσες που είναι εξίσου εκπληκτικές στην καταγωγή τους ή στη φυσική τους εμφάνιση!

Written by admin

15 αιθέρια έλαια για να περιποιηθείτε τον σκύλο σας με αρωματοθεραπεία

Πόση ώρα κοιμάται ένας σκύλος;