in

9 καλές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας πριν υιοθετήσετε έναν σκύλο

Η υιοθεσία ενός σκύλου σημαίνει υιοθεσία ενός φίλου που θα ξέρει πώς να σε γεμίζει με αγάπη και της ευτυχίας για πολλά χρόνια. Αλλά η υιοθεσία ενός σκύλου σημαίνει επίσης ότι έχεις νέες ευθύνες και είσαι έτοιμος να κάνεις θυσίες. Πράγματι, ένα ζώο δεν είναι ένα παιχνίδι ή ένα αξεσουάρ που αγοράζει κανείς από ιδιοτροπία. Γι’ αυτό η λήψη του απαιτεί σημαντικό προβληματισμό. Για να σας βοηθήσουμε, ακολουθούν 9 καλές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας πριν υιοθετήσετε έναν σκύλο.

1. Είστε έτοιμοι να δεσμευτείτε για αρκετά χρόνια;

Η υιοθεσία ενός ζώου είναι μια πραγματική δέσμευση που πρέπει να συνεχίσετε μερικές φορές δεκαετίες. Πρέπει λοιπόν να είστε έτοιμοι να δείτε το ζώο σας να μεγαλώνει και να γερνάει και να το συνοδεύσετε όπως θα έπρεπε κατά τη διάρκεια όλα τα στάδια της ζωής του. Το να έχεις ζώο σημαίνει επίσης να έχεις πολυ υπομονη. Θα είναι απαραίτητο να το εκπαιδεύεις και να το φροντίζεις καθημερινά. Ετοιμαστείτε λοιπόν για τον σκύλο σας να απασχολήσει α μεγάλο μέρος της ζωής σου για πολύ καιρό !

2. Τα άτομα με τα οποία ζείτε συμφωνούν να πάρουν ένα ζώο;

Αν δεν ζεις μόνος, είναι απαραίτητο συζητήστε την άφιξη ενός κατοικίδιου ζώου στη ζωή σου με τους γύρω σου. Πράγματι, η ανεπιθύμητη παρουσία ενός ζώου μπορεί οδηγήσουν σε σύγκρουση και να είναι επιζήμια για την ευημερία στρατηγός του σκύλου. Ομοίως, αν έχετε παιδιά ή άλλα ζώα, θυμηθείτε να σκεφτείτε την αντίδρασή τους στην άφιξη ενός νέου ζώου. Για να γίνει η υποδοχή ενός σκύλου με τις καλύτερες συνθήκες, πρέπει όλοι να συμφωνούν και να είναι τόσο προετοιμασμένοι όσο εσείς καλωσορίστε ένα νέο μέλος στην οικογένεια.

παιδί σκύλος
Συντελεστές: Unsplash / Alicia Jones

3. Έχετε χρόνο να φροντίσετε έναν σκύλο;

Υιοθεσία ζώου σημαίνει να έχεις καιρός να το φροντίσεις σωστά. Ο σκύλος σας θα χρειαστεί πολλή αγάπη και προσοχή. Κάθε μέρα θα πρέπει να τον αγκαλιάζεις, να τον ταΐζεις, να τον εκπαιδεύεις, να παίζεις μαζί του, να φροντίζεις για τη συντήρησή του… και όλα αυτά χρειάζονται χρόνο! Πρέπει επίσης να είστε σίγουροι ότι μπορείτε βόλτα το σκύλο σου κάθε μέρα, και ότι είτε ο καιρός είναι καλός είτε κακός, καλοκαίρι είτε χειμώνας. Μια πραγματική δέσμευση για την οποία πρέπει να σκεφτούμε πολύ και σκληρά…

4. Έχετε τα απαραίτητα οικονομικά μέσα για να συντηρήσετε ένα ζώο;

Η φροντίδα ενός σκύλου είναι σημαντικό προϋπολογισμό που πρέπει να μπορεί να φροντιστεί. Τρόφιμα, συντήρηση, απαραίτητα υλικά, παιχνίδια και αξεσουάρ, υγειονομικά και κτηνιατρικά έξοδα… είναι μόνο μερικά από αυτά έξοδα που πρέπει να σκεφτούμε ! Εάν δεν νομίζετε ότι έχετε το απαραίτητα οικονομικά μέσατότε θα ήταν καλύτερα να περιμένετε μέχρι να βελτιωθεί η κατάστασή σας πριν το υιοθετήσετε.

σκύλος άνθρωπος
Συντελεστές: Unsplash / Wieger Stienstra

5. Έχετε αρκετό χώρο για έναν σκύλο;

Για να φιλοξενήσετε έναν σκύλο, πρέπει να έχετε το κατάλυμά σας κατάλληλο και άνετο χώρο διαβίωσης. Αν και το να έχετε έναν κήπο είναι ιδανικό, είναι εφικτό να έχεις σκύλο χωρίς έξω. Απλώς φροντίστε να βρείτε ένα μέρος όπου ο σκύλος σας μπορεί να βγάζει ατμό. Εάν υιοθετήσετε ένα μικρό κουτάβι, θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι αυτό κίνδυνος ανάπτυξης και ανάπτυξης. Φροντίστε λοιπόν να έχετε αρκετό χώρο στο σπίτι σας, αλλά και ότι έχετε τρόπους μεταφοράς του.

6. Τι θα κάνατε με το κατοικίδιό σας αν έπρεπε να λείπετε για μεγάλα χρονικά διαστήματα;

Κάθε καλοκαίρι, χιλιάδες ζώα εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους να μην μπορούν να πάρουν το κατοικίδιό τους διακοπές και να μην έχουν μπει στον κόπο να βρουν μέρος για να το κρατήσουν. παρ ‘όλα αυτά του πολλές λύσεις υπαρκτός : εμπιστευτείτε το σε συγγενείς, πανσιόν, οικογένεια υποδοχής, φροντίδα στο σπίτι… Σκεφτείτε λοιπόν τι θα κάνεις με τον σκύλο σου εάν επιθυμείτε να φύγετε τα Σαββατοκύριακα και τις διακοπές σας.

παραλία για σκύλους

Συντελεστές: Unsplash / Petar Dopchev

7. Είστε σίγουροι ότι οι άνθρωποι γύρω σας και εσείς δεν είστε αλλεργικοί στις τρίχες του σώματος;

Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις για να μην έχει δυσάρεστες εκπλήξεις ! Μερικές φορές μια αλλεργία εμφανίζεται πραγματικά μόνο μετά από σημαντική έκθεση στο ζώο. Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία!

8. Είστε πρόθυμοι να κάνετε θυσίες και να προσαρμοστείτε στις ανάγκες του σκύλου σας;

Ακριβώς όπως με τον ερχομό ενός παιδιού, μερικές φορές θα χρειαστείτε κάνουν θυσίες. Ο σκύλος σας θα έχει ανάγκες και ως κύριος θα έχεις την υποχρέωση να το απαντήσω. Μερικές φορές μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο, αλλά τη ζωή και την ευημερία του σκύλου σας είναι πράγματα που πρέπει να σκεφτείς συνεχώς.

9. Ποια ράτσα σκύλου σας ταιριάζει περισσότερο;

Αν μπορούσες απαντήστε θετικό τρόπο σε όλες αυτές τις ερωτήσεις, οπότε συγχαρητήρια! Είστε σίγουρα έτοιμοι να υποδεχτείτε έναν σκύλο. Προσοχή όμως! Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βιαστείς. Πράγματι, το ζώο που θα επιλέξετε να υποδεχτείτε πρέπει να αντιστοιχεί τις επιθυμίες σου, τη ζωή σου, τον χαρακτήρα σου… Για παράδειγμα, εάν ο τρόπος ζωής σας είναι περισσότερος καθιστικόςμην πάρετε ένα σκυλί που πρέπει να κάνει πολλές ασκήσεις ! Με τον ίδιο τρόπο, οι επιλογές σας θα αφορούν διαφορετικές ράτσες σκύλων ανάλογα με το αν ζείτε στην πόλη ή στην ύπαιθροσε μεγάλο σπίτι ή διαμέρισμα, και τα λοιπά Οπότε αφιερώστε χρόνο για να το σκεφτείτε!

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Υιοθεσία σκύλου: 5 καλές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις μόλις φτάσει

4 λύσεις για να κρατήσω τον σκύλο μου στις διακοπές

Καλωσόρισμα ενός σκύλου: 6 συμβουλές που δεν πρέπει να αγνοήσετε!

Written by admin

Cairn terrier, ο μικρός σκωτσέζος πρόγονος του Westie

Μπορείτε να σταματήσετε τον σκύλο σας να γαβγίζει; η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ