in

American Staffordshire Terrier, τα βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον εξαιρετικό σκύλο

Το αμερικανικό Staffordshire Terrier, ή Amstaff, είναι ένα σκυλί με θρυλικό θάρρος. Είναι σίγουρος, έξυπνος και δυνατός. Αυτός ο μικρός μπορεί επίσης να γίνει ένα γλυκό και στοργικό ζώο αν μορφωθεί σωστά. Μην σας ξεγελάει λοιπόν η κακή του φήμη, που λέει ελάχιστα για εκείνον.

Αυτή η φυλή ανήκει στην ομάδα 3 «Τεριέ», ενότητα 3 «Τεριέ τύπου Bull», στον αριθμό 286 (FCI).

1. Η μικρή ιστορία

Το Amstaff είναι ένας σκύλος με καταγωγή απόΑγγλία. Κατάγεται από το “Bull and Terrier”, μια παλιά ράτσα που προέρχεται από διασταυρώσεις μπουλντόγκ και τεριέ.

Αρχικά, αυτά τα σκυλιά χρησιμοποιήθηκαν για ζωομαχίες. Έπρεπε να πολεμήσουν ενάντια σε άλλα σκυλιά, με αρκούδες ή με ταύρους και οι θεατές στοιχημάτιζαν στον νικητή… Ευτυχώς, αυτές οι επαναστατικές πρακτικές απαγορεύονται σήμερα.

Αυτά τα σκυλιά έφτασαν στο ΗΠΑ στα μέσα του 19ου αιώνα. Αμερικάνοι και Άγγλοι κτηνοτρόφοι άρχισαν τότε να τροποποιούν τη φυλή μόνοι τους. Τελικά, αναπτύχθηκαν διαφορετικές γενεαλογίες: l’American Staffordshire Terriers », « le Staffordshire Bull Terrier », « ο Μπουλ τεριέ » και « l’American Pitbull Terrier “. Αν και όλοι κατάγονται από τον ίδιο πρόγονο, σήμερα είναι διαφορετικές φυλές.

amstaff
Συντελεστές: Crazypitbull / Pixabay

2. Power Embodied

Το Amstaff είναι ένα μεσαίου μεγέθους ζώο (46-48 cm για τα αρσενικά, 43-46 cm για τα θηλυκά) με βάρος περίπου 17 έως 20 kg. Δεν είναι μεγαλόσωμος σκύλος, έχει μάλλον συμπαγή και μαζεμένη σωματική διάπλαση, ωστόσο δίνει την εντύπωση μεγάλη αντοχή σε σχέση με το μέγεθός του.

ο σαγόνι είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο, ισχυρό και επιπλωμένο με καλά εμφυτευμένα δόντια. Τα μάγουλα έχουν ένα επιβλητικό μυϊκό σύστημα εύκολα ορατό με γυμνό μάτι. Ο cou, εν τω μεταξύ, είναι βαρύ και χοντρό, με ελαφρώς στρογγυλεμένα περιγράμματα. Εκεί στήθος είναι φαρδύ, καλά απογειωμένο και τα πλευρά είναι πολύ σφιχτά. Ο απο κατεβαίνει ελαφρά προς το Ουρά. Το τελευταίο είναι πλήρες, δεμένο χαμηλά και δεν πρέπει να φοριέται πάνω από την πλάτη. Για να τελειώσω, το μέλη έχουν γερά οστά και δυνατούς μύες.

3. Ένα άγγιγμα χάρης

Ενα ορισμένο κομψότητα κρύβεται πίσω από το ολυμπιακό ανάστημά του. Οι καμπύλες της είναι χαριτωμένες, το σώμα της γεμάτο ελαστικότητα και η ελαστική της γοητεία. Ο παλτό είναι γυαλιστερό, κοντό και πολύ σκληρό. Όλα τα χρώματα είναι αποδεκτά, ωστόσο τα πρότυπα συνιστούν την αποφυγή μαύρου, καστανού, καφέ και φορεμάτων με περισσότερο από 80% λευκό.

Σε γενικές γραμμές, το κρανίο είναι αρκετά φαρδύ και το στοπ καλά τονισμένο. Το πάνω μέρος του ρύγχος πρέπει να έχει στρογγυλεμένη εμφάνιση. Ο μάτια είναι σκούρα, στρογγυλά και σε μεγάλη απόσταση. Τελειώνουμε με το αυτιά που είναι κατά προτίμηση άκοπα, κοντά και δεμένα ψηλά. Μεταφέρονται ημιόρθια ή ροζ (ανυψωμένα προς τα πίσω). Ωστόσο, γίνονται δεκτά και κομμένα αυτιά, αλλά απορρίπτονται τα πεσμένα ή πλήρως όρθια αυτιά.

amstaff
Συντελεστές: Maurice Koop / Flickr

4. Η άψογη εκπαίδευση είναι απαραίτητη

Λαμβάνοντας υπόψη την επιβλητική του σωματική διάπλαση και την απαράμιλλη δύναμή του, η τέλεια εκπαίδευση δεν είναι μια απλή συμβουλή αλλά μια πραγματική χρειάζομαι. Ο πλοίαρχος πρέπει να μπορεί να ελέγχει τον σκύλο του σε όλες τις περιστάσεις.

Πρόκειται για έναν αγώνα που έχει επιλεγεί εδώ και καιρό για τις μαχητικές του ικανότητες. Είναι λοιπόν σημαντικό να μην αναβιώνουν επιθετικές συμπεριφορές διεγείροντάς τις εκούσια ή όχι (π.χ. κατάχρηση). Η εκπαίδευση πρέπει να είναι σταθερή αλλά χωρίς βία, γιατί η βαρβαρότητα είναι αντιπαραγωγική και μάλιστα επικίνδυνη. Ωστόσο, εάν ανατραφεί σωστά, το Amstaff μπορεί να εξελιχθεί σε ένα πειθήνιο, ευγενικό και βαθιά στοργικό ζώο.

Θα συμβουλεύσουμε να καθιστώ κοινωνικόν κουτάβια από μικρή ηλικία. Τα μαθήματα εκπαίδευσης σκύλων είναι επίσης μια καλή λύση. Από την άλλη πλευρά, η εξάσκηση σε αθλήματα κυνικής υπακοής είναι μια ωραία εναλλακτική που συνδυάζει ευχαρίστηση και εκπαίδευση. Πράγματι, το Amstaff είναι ένα πολύ παίχτης που θέλει μόνο να διασκεδάζει με τον αφέντη του!

amstaff
Πίστωση: susanne906 / Pixabay

5. Νομικές υποχρεώσεις

Τα καθαρόαιμα Amstaffs, καταχωρημένα σε βιβλίο αγέλης, είναι μεταξύ των σκύλων του 2η κατηγορία γνωστοί ως «σκύλοι φύλαξης και άμυνας». Από την άλλη πλευρά, ζώα με παρόμοια μορφολογία αλλά που δεν είναι καθαρόαιμα αποτελούν μέρος του 1η κατηγορία : «επιτιθέμενοι σκύλοι». Η κατηγοριοποίηση συμβαδίζει με πολλές νομικές υποχρεώσεις. Είναι σημαντικό να το γνωρίζετε πριν υιοθετήσετε ένα..

Σε κάθε περίπτωση, αυτά τα σκυλιά πρέπει να είναι αναγνωρισθείς, εμβολιασμένα κατά της λύσσας και ότι υφίστανται α εκτίμηση συμπεριφορά από εξουσιοδοτημένο κτηνίατρο σε ηλικία περίπου 8-12 μηνών. Στους δημόσιους δρόμους πρέπει να φορούν α ρύγχος και να κρατηθεί μέσα αφήνω μόνο από έναν ενήλικα. Ο πλοίαρχός τους πρέπει επίσης να εγγραφεί σε α ασφάλεια αστική ευθύνη, είτε ακολουθεί α σχηματισμός και ότι έχει α άδεια της κράτησης. Επιπλέον, η κατοχή αυτού του είδους ζώων απαγορεύεται σε ανηλίκους, υπό κηδεμονία, καταδικασμένους για σοβαρό αδίκημα (έγκλημα / πλημμέλημα) ή από τους οποίους έχει ήδη κατασχεθεί σκύλος.

Υπάρχουν επίσης πρόσθετοι περιορισμοί για τα κατοικίδια. 1η κατηγορία. Από το 1999, τους απόκτηση, η πώληση και εισαγωγή τους απαγορεύεται. Επιπλέον, πρέπει να είναι αποστειρωμένα και δεν έχουν πρόσβαση σε δημόσιοι χώροι ή μέσα μαζικής μεταφοράς. Τέλος, σε τοποθεσίαοι ιδιοκτήτες έχουν το δικαίωμα να απαγορεύσουν αυτούς τους σκύλους στο κατάλυμά τους.

amstaff
Συντελεστές: Crazypitbull / Pixabay

6. Εύκολη συντήρηση και δίκαιη τιμή

Η διατήρηση αυτού του ζώου είναι σχετικά εύκολη. Οι κοντές και σκληρές τρίχες του είναι πολύ ανθεκτικές. Ο βασική φροντίδα είναι υπεραρκετές (τακτικές πινελιές και μπάνια, βούρτσισμα δοντιών, απολέπιση, συντήρηση νυχιών κ.λπ.).

Το αμερικανικό Staffordshire Terrier είναι επίσης ένα πολύ αθλητικό σκυλί. Απο περιπάτους Οι συχνές επισκέψεις είναι λοιπόν απαραίτητες για τη σωματική και ψυχολογική του ισορροπία. Όσο για την τιμή αγοράς, ποικίλλει περίπου 500 και 1100 ευρώ (μπορεί ωστόσο να ανέβει ψηλότερα για τις καλύτερες γραμμές).

7. Amstaff Health

Αυτός ο σκύλος έχει προσδόκιμο ζωής 11 έως 14 ετών. Είναι γενικά καλά στην υγεία του. Ωστόσο, έχουν αναφερθεί ορισμένες προδιαθέσεις: ορθοπεδικά προβλήματα (π.χ. δυσπλασία ισχίου), νευρολογικές (π.χ. παρεγκεφαλιδική αταξία, νόσος Batten), δερματική (π.χ. δεμοδήκωση), οφθαλμική (π.χ. διστιχίαση, εντρόπιο, καταρράκτης, προοδευτική ατροφία αμφιβληστροειδούς), ορμονική (π.χ. αυτοάνοση θυρεοειδίτιδα και υποθυρεοειδισμός), καρδιακές (συγγενείς παθήσεις)…

Θα σας αρέσει επίσης:

Boxer: τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον ενεργητικό σκύλο!

The Cane Corso: τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον σκύλο κατευθείαν από την Ιταλία

Beauceron: τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον φύλακα με τρυφερή καρδιά

Written by admin

πότε και πώς να ξεκινήσει την εκπαίδευσή του;

Τα σκυλιά έχουν επίσης μια εφηβική κρίση